Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 21:27

«Νέο πλοίο για Καλαμάτα - Κρήτη» ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την

Να επανασυνδεθεί άμεσα η Καλαμάτα με την Κρήτη, με τη δρομολόγηση πιο νέου και γερού πλοίου σε σχέση με το "Βιτσέντζος Κορνάρος", ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το θέμα της διακοπής των δρομολογίων, λόγω της βλάβης του "Βιτσέντζος Κορνάρος", συζητήθηκε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την έκδοση ψηφίσματος, μετά από πρωτοβουλία της μείζονος μειοψηφίας.

Ο σύμβουλός της Δημ. Φαββατάς πρότεινε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η ανάπτυξη έρχεται και από τη θάλασσα, πως η σύνδεση με την Κρήτη λειτουργεί 17 χρόνια και έχει προσφέρει πολλά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης». Ολοκληρώνοντας, παρατήρησε πως «ζητάμε από το υπουργείο να επαναλειτουργήσει άμεσα το πλοίο, να ξανασυνδεθεί η Καλαμάτα με την Κρήτη».

Ο δήμαρχος Π. Νίκας παραδέχθηκε ότι είναι «πολύ σημαντικό πρόβλημα» και σημείωσε: «Η εταιρεία πρέπει να φέρει ένα άλλο καράβι. Είχαμε κανονίσει με το Δήμο Χανίων "Χανιώτικη βραδιά" στην Καλαμάτα και "Καλαματιανή βραδιά" στα Χανιά, αλλά τώρα δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Συμφωνώ με το δήμαρχο Κυθήρων και Καστελίου, να πάμε σ’ ένα άλλο πλοίο, όχι γερασμένο. Αύριο θα πάρω την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου να δούμε τι σκέφτονται».