Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 09:28

Τόνοι σκουπιδιών καίγονται στα Λιμενικά της Μεσσήνης (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Τόνοι σκουπιδιών καίγονται στα Λιμενικά της Μεσσήνης (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Μάχη έδιναν τα μηχανήματα και χθες το πρωί, στα Λιμενικά της Μεσσήνης, στη χωματερή του δήμου, για να σβήσουν οι καπνοί από τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή. 

Υπό τις οδηγίες του αντιδημάρχου Κώστα Γεωργακόπουλου, τα φορτηγά έφερναν κι έριχναν χώμα και δύο μηχανήματα έργων -το ένα πολύ πιο εντατικά- σκέπαζαν με το χώμα τους καπνούς που έβγαιναν από τους τόνους σκουπιδιών που καίγονταν.

Το θετικό, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος, ήταν ότι είχε γυρίσει ο αέρας και τα μηχανήματα μπορούσαν να εργαστούν, όπως έπρεπε, για να σκεπάσουν τους καπνούς.

Η χωματερή, όπως επιβεβαιώθηκε και από την εικόνα της, βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης. Ομως, η ίδια εικόνα δείχνει ότι η κατάργησή της θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς εξακολουθεί να αποτελεί το χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών του δήμου, ενώ μπάζα και άλλα άχρηστα υλικά εναποτίθεντο και χθες, στο δρόμο πρόσβασης στη χωματερή, την ώρα που δινόταν η μάχη για να σβήσουν οι καπνοί.

Ο αντιδήμαρχος παρατήρησε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Δήμο Μεσσήνης για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών, την εφαρμογή και την αξιοποίηση της ανακύκλωσης, ενώ δήλωσε πως περιμένουν να αποφασιστεί και να υλοποιηθεί η κεντρική διαχείριση των σκουπιδιών σε επίπεδο Περιφέρειας. 

Ο κ. Γεωργακόπουλος επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος με τη χωματερή στα Λιμενικά, στην παραλία της Μπούκας, που δέχθηκε σκουπίδια για πολλά χρόνια.

Γ.Σ.


NEWSLETTER