Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 10:14

Προχωρά η διαδικασία για ιδιώτη στα πάρκινγκ του Νέδοντα 

Γράφτηκε από τον
Προχωρά η διαδικασία για ιδιώτη στα πάρκινγκ του Νέδοντα 

 

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα από ιδιώτη, την οποία έχει αποφασίσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα δύο πρώτα πρακτικά του διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Απέρριψε τη μία από τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν, του Δημητρίου Καπουλέα, λόγω σοβαρών ελλείψεων. Κι έκανε αποδεκτή, ανάβοντας το "πράσινο φως" για το άνοιγμα της οικονομικής πρότασης της δεύτερης προσφοράς, της Ελένης Τσουφλίδου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 495.000 ευρώ, με ΦΠΑ 24%, για 5 χρόνια και κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι η διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα δεν είναι ιδιωτικοποίηση (τα έσοδα θα πηγαίνουν στο δήμο) και δηλώνει πως στοχεύει στην απελευθέρωση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία σήμερα ασχολείται κυρίως με τη λειτουργία των πάρκινγκ. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, η τιμή στα πάρκινγκ του Νέδοντα θα παραμείνει στα 50 λεπτά την ώρα.

Στην Οικονομική Επιτροπή, χθες, η μείζων μειοψηφία ψήφισε λευκό και ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Αντωνόπουλος καταψήφισε.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER