Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 15:32

Μπουζιάνης κατά Φαββατά για οικονομικά του Δήμου Θουρίας 

Γράφτηκε από τον

Επίθεση στο σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά εξαπέλυσε χθες κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, για την εποχή που ήταν αντιδήμαρχος Θουρίας. Ακολούθησε αντιπαράθεση με βαριές κουβέντες και αντεπίθεση από τον κ. Φαββατά και τη μειοψηφία.

Ο κ. Μπουζιάνης παρουσίασε έκθεση επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης από τον Ιούνιο του 2008, για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου Θουρίας το 2003 - 2004, όταν ο Δ. Φαββατάς ήταν αντιδήμαρχος. Οπως είπε, την είχε από το 2013 και την παρουσίασε χθες, γιατί «ο κ. Φαββατάς δεν έχει το δικαίωμα να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας αποκαλεί ψεύτες». Είπε ότι στο Δήμο Θουρίας με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ, πήραν 1 εκ. ευρώ δάνειο για να εξοφλήσουν παλαιότερες οφειλές και υποστήριξε πως η έκθεση αναφέρεται σε σωρεία κακοδιαχείρισης. Ανέφερε ότι εισπράχθηκαν 507 ευρώ παραπάνω για έξοδα μετακίνησης που έκανε και μίλησε για κατατμήσεις έργων και κατασπατάληση χρημάτων. Κατηγόρησε το Δ. Φαββατά για «αμετροέπεια και θράσος να μας χαρακτηρίζει ψεύτες» και πρόσθεσε πως «έχει λερωμένη τη φωλιά του, δεν θα έπρεπε να είναι δημοτικός σύμβουλος». Ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρεται στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, αλλά στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Απαντώντας, ο Δ. Φαββατάς είπε ότι «αυτά είναι γελοιότητες. Ο,τι χρήματα δόθηκαν σε μένα έχουν εγκριθεί νόμιμα. Εχουν περάσει με νόμιμες διαδικασίες. Δεν μου έχει κοινοποιηθεί καμία τέτοια απόφαση».

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος παρατήρησε ότι «αν υπήρχε κάτι μεμπτό, θα πήγαινε και στην Εισαγγελία» και ρώτησε ρητορικά «τι κατάληξη είχε».

Ο Π. Μπουζιάνης είπε ότι «με τροπολογία στη Βουλή υπήρξε διαγραφή των ευθυνών όλων των αιρετών». Δεν είπε, όμως, από ποια κυβέρνηση έγινε η τροπολογία. Ακόμα, χαρακτήρισε τον Δ. Φαββατά ερειστικό, επιθετικό, απρεπή.

Από τη μείζονα μειοψηφία, επίσης, αναφέρθηκε ότι «υπήρξε σκέψη να αποχωρήσουμε, γιατί πρόκειται για απρέπεια» κι έγινε λόγος για «μεγάλο διαδικαστικό ατόπημα και εκδικητική δημοτική αρχή που προσπαθεί να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος απάντησε ότι «δεν έχει εκδικητικό ρόλο η δημοτική αρχή, μόνο τα συμφέροντα των πολιτών εξυπηρετεί. Αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε τις παλιές ιστορίες».

Ο κ. Μπουζιάνης είπε ότι δεν συμψηφίζει, δεν εκβιάζει και δεν έχει καμία εκδικητική διάθεση.

Ο Δ. Φαββατάς αντεπιτέθηκε, λέγοντας ότι ο κ. Μπουζιάνης «ελέγχεται για μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο εξαπάτησε για παράνομη παραγραφή προσαυξήσεων δημότη. Παρατύπησε, υπήρχε αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας».

Ο κ. Μπουζιάνης απάντησε ότι αφορούσε διαγραφή προσαύξησης δημότη, τον οποίο δεν γνώριζε, για τη διάνοιξη της Βασ. Γεωργίου, την οποία ψήφισε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός από τον κ. Φαββατά.

Κάποια στιγμή η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, όταν ο αντιδήμαρχος είπε ότι «έχει κλέψει 500 ευρώ» και ο κ. Φαββατάς απάντησε «κλέφτης είστε εσείς».

Τελικά η συζήτηση έκλεισε, αφού πλέον η ώρα είχε περάσει και την Επιτροπή περίμεναν σοβαρά θέματα.

 

Γ.Σ.