Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 21:26

Εντός Νοεμβρίου η ανάρτηση των δασικών χαρτών Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Εντός Νοεμβρίου η ανάρτηση των δασικών χαρτών Μεσσηνίας

Μέσα στο Νοέμβριο, πιθανότατα στις 21 με 22 του μήνα, ξεκινάει η ανάρτηση δασικών χαρτών στη Μεσσηνία. Αυτό επιβεβαίωσε στην "Ε" ο δασολόγος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας. Οι πρώτοι χάρτες αφορούν τη Μεσσήνη, τη Θουρία, τον Αντικάλαμο, τη Σπερχογεία και το Ασπρόχωμα, ενώ την άνοιξη αναμένεται να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για Καλαμάτα και Λέικα.
Πρόκειται, όπως παρατήρησε ο κ. Αγγελόπουλος, για τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο κτηματολόγιο. Εξήγησε πως «ήταν προαπαιτούμενο του κτηματολογίου οι δασικοί χάρτες, για να δηλωθεί η ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου». Διευκρίνισε ότι μετά την εξέταση των αντιρρήσεων και των ενστάσεων, ο κυρωμένος δασικός χάρτης θα αποτελέσει το δασολόγιο γι’ αυτές τις περιοχές.
Πληροφόρησε ότι μέχρι τώρα έχουν αναρτηθεί οι χάρτες στα Λεχαινά της Ηλείας (τον Ιούνιο) και πως η Μεσσηνία είναι η δεύτερη περιοχή που αναρτάται στην ενιαία Πελοπόννησο (είναι υπεύθυνη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Επεσήμανε ότι μόνο στην Αθήνα έχουν αναρτηθεί για 5 ΟΤΑ (όπως θα γίνει στη Μεσσηνία), ενώ σε Δράμα, Εβρο και Καβάλα αναρτήθηκαν χάρτες για μία μόνο περιοχή.
Ο δασολόγος ενημέρωσε ότι η ανάρτηση θα γίνει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της "Κτηματολόγιο Α.Ε." (www.ktimatologio.gr),
στο Δημαρχείο της Μεσσήνης (για τη Μεσσήνη), σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος Καλαμάτας (για Αντικάλαμο, Σπερχογεία, Ασπρόχωμα) και πιθανότατα στη Θουρία (για τη Θουρία), καθώς και στο Δασαρχείο, όπου θα δίνονται πληροφοριακά έντυπα, για κωδικούς ανάρτησης, αντιρρήσεις κ.λπ. Οι αντιρρήσεις θα διατυπώνονται είτε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gr, είτε εγγράφως στη Διεύθυνση Δασών.
Η προθεσμία για την υποβολή τους ήταν 45 ημέρες για μόνιμους κατοίκους στην Ελλάδα και 65 γι’ αυτούς που κατοικούν στο εξωτερικό, αλλά σε τροπολογία που πέρασε τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή, οι 45 έγιναν 60 ημέρες.
Για την υποβολή αντίρρησης προβλέπεται και η καταβολή τέλους, ανάλογα με το εμβαδό της έκτασης. Το τιμολόγιο είναι: έως 1.000 τ.μ. 50 ευρώ, πάνω από 1.000 και έως 5.000 τ.μ. 150 ευρώ, πάνω από 5.000 έως και 20.000 τ.μ. 500 ευρώ, πάνω από 20.000 έως και 100.000 τ.μ. 1.000 ευρώ, πάνω από 100.000 έως και 300.000 τ.μ. 2.000 ευρώ και πάνω από 300.000 τ.μ. 4.000 ευρώ.
Το τέλος άσκησης αντιρρήσεων μειώνεται κατά 10% από τις παραπάνω τιμές, εφόσον οι αντιρρήσεις και τα συναφή αποδεικτικά στοιχεία υποβάλλονται στο σύνολό τους ηλεκτρονικά.


NEWSLETTER