Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 17:32

Συζήτηση για το δάνειο απόψε στη Μεσσήνη 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συζήτηση για το δάνειο απόψε στη Μεσσήνη 

Η σύναψη δανείου 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης που συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Οπως έχει γνωστοποιήσει η δημοτική αρχή, το δάνειο αυτό θα καλύψει τη δαπάνη για τα έργα ανάπλασης που προγραμματίζει να εκτελέσει στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης, ανατολικά και νότια της κάτω πλατείας. Το θέμα αυτό έχει ήδη προκαλέσει προστριβές μεταξύ της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας, η οποία έχει ταχθεί εναντίον της σύναψης του δανείου, μετρώντας ωστόσο “απώλειες” στις τάξεις της, καθώς σύμβουλοί της -σε προηγούμενη συζήτηση στο Σώμα- είχαν υπερψηφίσει τη σκοπιμότητα του δανείου, κόντρα στην επίσημη θέση του συνδυασμού του Στάθη Αναστασόπουλου.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει, πάντως, ότι η λήψη του δανείου δεν επιβαρύνει τον δήμο, διευκρινίζοντας ότι πριν καταλήξει στη δανειοδότηση είχε διερευνήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της ανάπλασης μέσω ευρωπαϊκών ή εθνικών προγραμμάτων, χωρίς επιτυχία όμως καθώς σε αυτά δεν υπάρχουν προσκλήσεις για χρηματοδότηση αστικών αναπλάσεων.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER