Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 08:58

Διαβεβαιώσεις από ΔΕΥΑΚ για την καθαρότητα των νερών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβεβαιώσεις από ΔΕΥΑΚ για την καθαρότητα των νερών στην Καλαμάτα

 

Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας εφαρμόζει πλήρως την κείμενη νομοθεσία, τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και το εθνικό Δίκαιο της χώρας, για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου και του θαλασσινού νερού.

Και γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα συνεργάζεται με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Επίσης βεβαιώνει ότι οι πολίτες της Καλαμάτας πίνουν ασφαλές πόσιμο νερό και πιστοποιεί πως οι θάλασσες της πόλης είναι κατάλληλες για κολύμβηση, τα νερά εξαιρετικής ποιότητας και οι παραλίες βραβευμένες με Γαλάζιες Σημαίες.

Ολα αυτά σημειώνονται σε ανακοίνωση ενημέρωσης του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή το νέο "χτύπημα" του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) για ακατάλληλα νερά κολύμβησης σε 3 σημεία της παραλίας στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι  «για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, η ΔΕΥΑΚ συμμετέχει σε διεργαστηριακά προγράμματα που υλοποιούνται από ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ώστε να εξασφαλίσει κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό την αξιοπιστία των μετρήσεών της. Από το 2013 συμμετέχει ανελλιπώς στα διεργαστηριακά προγράμματα ELQA του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μαζί με άλλες 23 ΔΕΥΑ της χώρας».

Ακόμα, αναφέρεται πως «από το 2016 η ΔΕΥΑΚ συμμετέχει και στο Διεργαστηριακό Πρόγραμμα Μικροβιολογικού Ελέγχου Θαλασσινού Νερού. Ο έλεγχος στα εν λόγω προγράμματα γίνεται μεθοδικά, 3 φορές ανά έτος, εξασφαλίζοντας πλήρως την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου. Το αντίστοιχο πιστοποιητικό για το 2017 θα εκδοθεί στις αρχές του 2018 (εκδίδεται απολογιστικά). Επιπλέον, η ΔΕΥΑΚ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες απόκτησης Πιστοποιητικού ISO 17025, που αφορά στην ανώτερη διάκριση - πιστοποίηση των εργαστηρίων της».
ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σημειώνει ότι «οι αναλύσεις από τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας, τον Μάιο και τον Ιούνιο 2017, πιστοποιούν ότι τα νερά κολύμβησης είναι εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ». Και κρίνει τις αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ ανυπόστατες, «διότι ακόμη και τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα (βάσει των οποίων κρίνουν ως ακατάλληλες τις ακτές), είναι εντός των ορίων για εξαιρετικής ποιότητας ύδατα, σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER