Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 18:33

Ζητά κυβερνητική παρέμβαση για τα σκουπίδια ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

Την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις, να νομοθετήσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, μετά την αδιαφορία των δημάρχων και του ΦοΔΣΑ, κάλεσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Και σημείωσε πως η Δυτική Μακεδονία δείχνει το δρόμο.

«Ντρέπομαι για μας, μ’ αυτά που είδα στην Κοζάνη. Ηταν ένας χώρος κυριολεκτικά σαλόνι», παρατήρησε ο κ. Νίκας, αναφέροντας πως «σε μια τέτοια εικόνα οι Ευρωπαίοι λένε μπράβο Ελλάδα».

Αντέτεινε ότι «αντίθετα σε μας η κατάσταση είναι απαράδεκτη, ενώ μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ζητήματα με το διαγωνισμό της Περιφέρειας, αλλά υποστήριξε πως μπορεί να βελτιωθεί και σημείωσε ότι «το πιο ακριβό είναι να μη διαχειρίζεσαι τα σκουπίδια».

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε το ζήτημα πολιτικό, αναφέροντας ότι «πάνω σ’ αυτό λαϊκίζουμε» και δήλωσε πως «θα πάμε με την κεντρική διαχείριση».

Αφού ενημέρωσε ότι σύντομα θα έχουμε και το δεματοποιητή για την προσωρινή διαχείριση στη Μαραθόλακκα, ξεκαθάρισε πως χρειάζεται οριστική διαχείριση, ότι η Δυτική Μακεδονία δείχνει το δρόμο και με ΣΔΙΤ πάει όλη η Ελλάδα. 

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι όταν οι δήμαρχοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν, η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη να δείξει το δρόμο, να πάρει αποφάσεις, να νομοθετήσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Γ.Σ.