Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 19:49

Εξηγήσεις για έργα αποχέτευσης στον Αγιο Φλώρο ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εξηγήσεις για έργα αποχέτευσης στον Αγιο Φλώρο ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη 

Να δώσουν απαντήσεις καλεί ο Συνήγορος του Πολίτη το Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΥΑΚ, στα έγγραφα ερωτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Φλώρου, Πηδήματος, Αριοχωρίου και Πλατέος, για έργα αποχέτευσης στον Αγιο Φλώρο και ευρύτερα στην περιοχή τους.

Ειδικότερα, απαντώντας σε έγγραφο των πολιτιστικών συλλόγων των 4 χωριών, ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Ιωάννης Σαγιάς αναφέρεται αρχικά στη θέση - αίτημα της Ενωσης Αγιοφλωριτών και των άλλων συλλόγων να μη γίνει δεξαμενή ή μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στον Αγιο Φλώρο, αλλά να κατασκευαστεί κεντρικός αγωγός λυμάτων από την περιοχή προς τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας.

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη υπενθυμίζει «την υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών για απάντηση στις αιτήσεις των πολιτών, στο πλαίσιο του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας» και παρατηρεί πως «από την αναφορά τίθενται τα εξής ζητήματα: α) Αν έχει εγκριθεί μελέτη για την κατασκευή κεντρικού αγωγού, στο πλαίσιο του βιολογικού καθαρισμού και σε ποιο στάδιο βρίσκεται. β) Αν έχει γίνει όντως μελέτη, παρακαλούμε να σταλεί η σχετική ΑΕΠΟ. γ) Αν υπάρχουν μελέτες για τυχόν δεξαμενή ή μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. δ) Αν έχει γίνει οριοθέτηση του ποταμού και αν προβλέπονται οι απαιτούμενες αποστάσεις από την κοίτη».

Κλείνοντας, παρακαλεί το Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΥΑΚ «να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας επί του θέματος και τις τυχόν ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε».

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER