Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 07:54

Αντιπολιτεύσεις κατά δημάρχων της Μεσσηνίας για τους δασικούς χάρτες 

Γράφτηκε από την

 

Επιστολή προς τους δημάρχους της Μεσσηνίας εκφράζοντας την αγωνία τους για την έκβαση της υπόθεσης με τους δασικούς χάρτες απέστειλαν οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας των δήμων του νομού (πλην Πύλου - Νέστορος).

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο νομό μας έχει γίνει αιτία να χαθεί ο ύπνος από τους αγρότες μας και τους ιδιοκτήτες γης.

Ολοι αναγνωρίζουμε τη σημασία και την αξία των δασικών χαρτών, όμως η προχειρότητα και η βιασύνη με την οποία η Πολιτεία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το θέμα, έχει καταφέρει έτσι ώστε και επιδοτήσεις να κινδυνεύουν να χαθούν και η έννοια της ιδιοκτησίας να αμφισβητείται.

Οι όποιες μέχρι σήμερα παρεμβάσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες δεν στόχευσαν την ουσία του θέματος, αλλά την επιδερμική ψηλάφησή του, αφού οι τόσες τροποποιήσεις που έχουν γίνει, το μόνο που κατάφεραν ήταν να εφησυχάσουν τους ενδιαφερόμενους και να σταματήσουν τις όποιες αντιδράσεις τους.

Η τελευταία δε επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού στην Καλαμάτα, όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα, αλλά αντίθετα δημιούργησε αρνητικές σκέψεις για το θέμα, αφού, άκουσον-άκουσον: 1) Είπε να κυρωθούν οι χάρτες και μετά βλέπουμε για τις όποιες παρεμβάσεις! και 2) Ονόμασε κάποιες περιοχές, λέγοντας ότι δεν έχουν πρόβλημα, ενώ εκείνες ίσως να έχουν τα μεγαλύτερο. Τόσο λοιπόν τον πονάει το θέμα τον κ. υπουργό; Δεν έβρισκε καλύτερο επιχείρημα για να ξεφύγει;

Κύριοι Δήμαρχοι,

Θα αφήσουμε εμείς να χαθούν οι ιδιοκτησίες των δημοτών μας, χωρίς μάλιστα να ευθύνονται οι ίδιοι; Δεν θα πρέπει μετά από κοινή σύσκεψή σας να έχουμε μια δυναμική κινητοποίηση όλων των δήμων;

Πιστεύοντας στη θετική αντιμετώπιση του θέματος και αφού σας διαβεβαιώσουμε για τη συμπαράστασή μας, είμαστε σε αναμονή».

Ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Δυτικής Μάνης Δημήτριος Γιαννημάρας

Ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος

Ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Τριφυλίας Στάθης Ανδρινόπουλος

Η επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου

Ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Δήμου Καλαμάτας Θ. Π. Μπρεδήμας