Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 21:04

“Μορέα” για αντιπλημμυρικά “βλέπει” ο Νίκας 

Γράφτηκε από τον
“Μορέα” για αντιπλημμυρικά “βλέπει” ο Νίκας 

Με ΣΔΙΤ από το "Μορέα" εξετάζεται από το υπουργείο Υποδομών, η υλοποίηση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που μελετάται από την Παναγίτσα της Καλαμάτας έως το Πήδημα.

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση για τη σύσκεψη που πάει όλο και προς τα πίσω για τα αντιπλημμυρικά ζητήματα και τις εκκρεμότητες του "Μορέα" από τον αυτοκινητόδρομο και τον περιφερειακό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 4 Ιουλίου στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου με τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Γιάν. Καρνέση και άλλα υπηρεσιακά στελέχη. 

Ενημερώνοντας, ο  κ. Νίκας είχε αποκαλύψει ότι το έργο που μελετάει ο "Μορέας" αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση από την Παναγίτσα έως το Πήδημα και τον Πάμισο. Και η εξεύρεση της χρηματοδότησης για την υλοποίησή του, σε τμήμα ή σε όλο το μέτωπο, είναι η μεγάλη πρόκληση για τα υπουργεία Υποδομών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τον αναπληρωτή υπουργό Αλ. Χαρίτση και το γ.γ. Υποδομών Γ. Δέδε.

Και το ζήτημα της εξεύρεσης της χρηματοδότησης για το έργο είναι ο λόγος που έχει αναβληθεί και καθυστερεί η έλευση στην Καλαμάτα του κλιμακίου του υπουργείου, υπό τον κ. Δέδε και τον κ. Καρνέση και της περιβόητης σύσκεψης για τα αντιπλημμυρικά και τις εκκρεμότητες του αυτοκινητόδρομου και του περιφερειακού με το "Μορέα".

Γ.Σ.


NEWSLETTER