Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 10:33

Ο πρόεδρος της Σπερχογείας κατά Περιφέρειας για ΓΟΕΒ 

Γράφτηκε από την
Ο πρόεδρος της Σπερχογείας κατά Περιφέρειας για ΓΟΕΒ 

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρίνει δριμύτατα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας Παναγιώτης Περρωτής και αγρότης, για τα σοβαρά προβλήματα του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ. Και παρακαλεί τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να κάνει κάτι για τον Μεσσηνιακό κάμπο.

Σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ακατάλληλους εκπροσώπους με πλήρη αδιαφορία να λύσουν βασικά προβλήματα της Μεσσηνίας, με κυριότερο αυτό του ΓΟΕΒ».

Ο κ. Περρωτής χαρακτηριστικά σημειώνει ότι «αποτέλεσμα είναι: α) Το νερό αντί να φθάνει στον προορισμό του που είναι οι καλλιέργειες των αγροτών, χάνεται στην πορεία του, πλημμυρίζει το αεροδρόμιο λόγω κατεστραμμένου δικτύου και υποφέρουν οι καλλιέργειες με κίνδυνο να καταστραφούν. β) Οι περισσότερες εκτάσεις μένουν ακαλλιέργητες, γιατί οι καλλιεργητές των εκτάσεων αυτών, γνωρίζοντας τα προβλήματα του ΓΟΕΒ (αρδευτικό - αποστραγγιστικό) αποφεύγουν να τα καλλιεργήσουν. γ) Οι αποστραγγιστικές διώρυγες έχουν να καθαριστούν για χρόνια -άλλη μια αιτία που πλημμυρίζουν οι καλλιέργειες. δ) Ο πρωτογενής τομέας (οι πολιτικοί συνεχώς διατυμπανίζουν στα ΜΜΕ) μαραζώνει και θέλει μια υποδομή για να επιβιώσει και να γίνει παραγωγικός».

 

Εκτιμά ότι «οι πολιτικοί για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι η καρέκλα τους» και παρακαλεί τον κ. Τατούλη: «Κύριε περιφερειάρχα, κάντε κάτι για τον Μεσσηνιακό κάμπο, να ξαναζωντανέψει και να σωθείτε και εσείς».


NEWSLETTER