Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 08:31

Δυσφορία Νίκα για την υποδοχή μεταναστών στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δυσφορία Νίκα για την υποδοχή μεταναστών στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Τη δυσφορία και την αντίδρασή του που μόνο η Καλαμάτα επιλέγεται στη Μεσσηνία και τη νότια Πελοπόννησο για την υποδοχή μεταναστών, εξέφρασε ο δήμαρχος Π. Νίκας. Και μίλησε για «κατάχρηση της φιλοξενίας της πόλης», από την πλευρά της πολιτείας.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο αρχικός σχεδιασμός από το Λιμεναρχείο, εφόσον δεν υπήρχε χώρος, ήταν να αφήσουν τον κόσμο στο λιμάνι, νότια του κτηρίου του ΟΤΕ. Επεσήμανε ότι όταν είδε τον κίνδυνο να δυσφημιστεί η πόλη, πρότεινε οι μετανάστες να φιλοξενηθούν στην παλιά Νοσηλευτική Σχολή, δίπλα στο νέο Δημαρχείο. 

«Ευτυχώς, διότι αν ήταν αυτός ο κόσμος αφημένος στο λιμάνι, με αυτά τα οποία έγιναν χθες το βράδυ, η κατάσταση δεν θα ήταν δραματική μόνο για αυτούς, αλλά και για την πόλη και για την εικόνα της Καλαμάτας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», σχολίασε ο κ. Νίκας. Παρατήρησε πως «ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, φρόντισε τους συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως ταιριάζει σε μία πόλη φιλοξενίας και από το δημοτικό προϋπολογισμό καλύπτει μέχρι και σήμερα, αλλά και για όσο χρειαστεί, τα έξοδα φιλοξενίας, με κέτερινγκ και αγορά προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ. Αυτό το θεωρούμε ως υποχρέωσή μας».

Εκφράζοντας, ωστόσο, την αντίδραση και τη δυσφορία του, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Ομως, είμαστε η μόνη πόλη, στην οποία στέλνονται μετανάστες τις τελευταίες εβδομάδες και, μάλιστα, τρεις φορές. Δεν υπάρχει καμία άλλη πόλη στη νότια Ελλάδα, που να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και ερωτώ: Γιατί επιλέγεται η Καλαμάτα; Από την Πύλο μέχρι την Καλαμάτα υπάρχουν τουλάχιστον 10 χώροι για τη φιλοξενία μεταναστών. Από εδώ μέχρι το Γύθειο, τη Νεάπολη κ.λπ., οι χώροι είναι πάρα πολλοί κι αν δεν τους ξέρουν, μπορούμε να τους υποδείξουμε εμείς. Γίνεται κατάχρηση της φιλοξενίας της πόλης».

Υπενθύμισε ότι την πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η κατασκήνωση στην Αγία Μαρίνα στον Ταΰγετο και τις άλλες δύο φορές το δημοτικό κτήριο της παλιάς Νοσηλευτικής Σχολής. 

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την πόλη και την εικόνα της, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για αυτούς τους συνανθρώπους μας», ανέφερε ο δήμαρχος και επέκρινε την πολιτεία, λέγοντας πως «δεν πρέπει να φέρεται με αυτό τον τρόπο προς την πόλη της Καλαμάτας, γιατί θεωρώ ότι από κάποιο σημείο και μετά, υπάρχει κατάχρηση αυτής της φιλοξενίας, η οποία παρέχεται στο όνομα των Καλαματιανών και την πληρώνει ο δημοτικός προϋπολογισμός».

 

Παναγιώτα Ντίντα

Σχόλια  

+1 # NIKOS 18-07-2017 12:15
δεν υπαρχει καταχρηση φιλοξενιας σε ανθρωπιστικα θεματα καραγκιοζη φασιστα δημαρχε..δεν μπορεις να μιλας εξ ονοματος μας, δεν ειμαστε μικροι και αψυχοι σαν και σενα
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Vasilis 18-07-2017 16:00
Παραθέτοντας NIKOS:
δεν υπαρχει καταχρηση φιλοξενιας σε ανθρωπιστικα θεματα καραγκιοζη φασιστα δημαρχε..δεν μπορεις να μιλας εξ ονοματος μας, δεν ειμαστε μικροι και αψυχοι σαν και σενα

Μεγάλε, συμφωνώ ότι ο Νίκας είναι φασίστας, είναι καραγκιόζης, είναι άψυχος, μικρός ή ότι άλλο θες! Άλλα πες μας ρε φίλε, ΠΟΥ θα τους βάλεις τους υπόλοιπους, αν φέρουν και άλλους? Και ΓΙΑΤΙ είναι κακό να τους μοιράσουν και σε άλλα μέρη??
Γιατί αν είναι να τους βάλεις στο σπίτι σου και στο χωράφι σου και να τους ταΐσεις εσύ δεκτό! Αν είναι όμως να τους στοιβάξεις σε δημόσιους χώρους όπως το λιμάνι και να τους ταΐσεις από χρήμα δημοτικού προϋπολογισμού τότε μεγάλε και φιλεύσπλαχνε δημοκράτη, όπως ζητάς να μην μιλάει ο δήμαρχος εξ ονόματός μας, άλλο τόσο δεν δικαιούσαι και εσύ!!! Κατάλαβες "φασιστάκο" του πληκτρολογίου?? ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Μιχάλης 19-07-2017 08:49
Παραθέτοντας NIKOS:
...δεν μπορεις να μιλας εξ ονοματος μας..


Το ίδιο ισχύει και για σένα φίλτατε.
Αν σου περισσεύει χώρος μπορείς να τους φιλοξενήσεις σπίτι σου.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER