Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 16:27

Εκτός λειτουργίας η αντιχαλαζική προστασία στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκτός λειτουργίας η αντιχαλαζική προστασία στην Τριφυλία

Κανόνια αντιχαλαζικής προστασίας έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Τριφυλίας για τις περιοχές Φλόκα και Πύργου, τα οποία όμως δεν λειτουργούν. 

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος μετά τη συνεδρίαση του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας θέσει και σχετικό ερώτημα στο Σώμα με αφορμή την χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή. Οπως είπε, αυτά τα κανόνια έχουν παραχωρηθεί στο δήμο από τον ΕΛΓΑ αλλά ο δήμος έκρινε σκόπιμο να τα θέσει εκτός λειτουργίας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε σχετικά με το θέμα: «Ρώτησα τον δήμαρχο αν λειτουργούν τα κανόνια αντιχαλαζικής προστασίας, τα οποία είναι κατανεμημένα από την περιοχή της Φλόκας, του Πύργου και φτάνουν μέχρι το Αμπελόφυτο. Η απάντηση ήταν ότι πλήρωσε έναν εργαζόμενο που τα χειριζόταν αυτά γιατί δεν τον είχε πληρώσει η δημοτική αρχή και τίποτα άλλο. Ενώ η πραγματικότητα είναι η εξής: Αυτός ο εργαζόμενος που ήταν ειδικά εκπαιδευμένος από τον ΕΛΓΑ είχε υπογράψει συμβάσεις με τη δημοτική αρχή, δεν ενέκρινε όμως το ένταλμα ο επίτροπος. Και ενώ στη συνέχεια θα έπρεπε η ΔΑ να έρθει σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, γιατί πλέον μας τα έχει διαθέσει ο ΕΛΓΑ αυτά τα κανόνια, έκρινε σκόπιμο να τα θέσει εκτός λειτουργίας».

Αναρωτήθηκε δε καταλήγοντας, αν λειτουργούν αυτά τα κανόνια ή έχουν μείνει κουφάρια στα χωράφια.

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER