Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 21:57

Δεν υπάρχει μελέτη για τη λειτουργία της ΜΟΛΑΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Καλαμάτας Αν. Γουρδέα

Γράφτηκε από τον

“Από έρευνα που έγινε στις υπηρεσίες δεν έχει ανατεθεί μελέτη με το περιεχόμενο το οποίο ζητήσατε να σας παραχωρηθεί. Δεν έχει καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας χρήματα για μελέτη αυτού του περιεχομένου. Δεν έχουν απασχολήσει τα συλλογικά και τα θεσμικά όργανα του δήμου μελέτες με ανάλογο θέμα”. Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Ανδρέα Γουρδέα στο αίτημα του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” να δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη που σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα αποδεικνύει ότι απαιτούνται 13 εκατ. ευρώ για την επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ.
Αμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης Σταμάτη Μπεχράκη, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αναχρονιστικό τρόπο διοίκησης, ενώ δε δίστασε να σημειώσει ότι ο δήμαρχος είναι εκτεθειμένος γιατί επικαλέστηκε μία μελέτη την οποία δεν έχει δώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες (Οικονομικών και Καθαριότητας), ώστε να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις.
“Από αυτό επηρεάζεται όλο το οικονομικό πλαίσιο αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, το οποί σήμερα κοστίζει 3,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 1,5 εκατ. για αντιστοιχεί στην ενοικίαση μηχανολογικού εξοπλισμού” επεσήμανε ο κ. Μπεχράκης. Και συνέχισε λέγοντας ότι “εξ όσων γνωρίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο έχει παραλάβει τη ΜΟΛΑΚ έτοιμη να λειτουργήσει. Αυτή η υποτιθέμενη μελέτη θα έπρεπε να έχει δοθεί στη δημοσιότητα από την πρώτη στιγμή ύπαρξής της και να έχει ενημερωθεί και το ΥΠΕΚΑ”. Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Μπεχράκης κάλεσε το δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα όποια πληροφορία έχει γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.