Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 22:01

«Μαύρη λίστα» 100 μεγαλοοφειλέτες - χρωστούν πάνω από 2,5 εκ. στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
«Μαύρη λίστα» 100 μεγαλοοφειλέτες - χρωστούν πάνω από 2,5 εκ. στο Δήμο Καλαμάτας

Περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ οφείλουν συνολικά πάνω από 100 επιχειρήσεις στο Δήμο Καλαμάτας. Στη... μαύρη λίστα που έχουν καταρτίσει οι Οικονομικές Υπηρεσίες φιγουράρουν ως επί το πλείστον επιχειρήσεις διασκέδασης και εστίασης (νυχτερινά κέντρα, ταβέρνες, ψητοπωλεία κ.ά.). Οι οφειλές κυμαίνονται από 10.000 ευρώ έως 112.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ενώ άλλες εξακολουθούν να λειτουργούν με τη σύσταση νέων εταιρειών για να “κρύψουν” τα χρέη - μεταξύ αυτών και πολύ γνωστά καταστήματα της Καλαμάτας.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ για τους υπόλοιπους ο Δήμος Καλαμάτας επισημαίνει ότι έχουν κινηθεί ήδη διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης. Οι οφειλές προέρχονται κυρίως από τη μη πληρωμή τελών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και από τη μη απόδοση του δημοτικού φόρου 0,5 και 2%.
Στα χέρια των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας βρίσκονται από χθες τα ονόματα όλων των οφειλετών από 10.000 ευρώ και πάνω. Μάλιστα χθες έγινε και σχετική ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο του δήμου προς τους επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” Σταμάτη Μπεχράκη και της “Πρωτοπορίας” Νίκου Φωτέα.
Ο κ. Μπεχράκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ενημερώθηκε για τις προσπάθειες δέσμευσης από το Δήμο Καλαμάτας των ΑΦΜ όλων όσοι χρωστούν από 250 ευρώ, ενώ ιδιαιτέρως καυστικός εμφανίστηκε με τους επιχειρηματίες που οφείλουν δημοτικό φόρο τον οποίο όμως έχουν εισπράξει από τους πελάτες. “Πρόκειται για πραγματική φοροκλοπή”, είπε. Παράλληλα έκανε λόγο για ανάπτυξη συνθηκών μη υγιούς ανταγωνισμού, αφού ορισμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε πολυσύχναστα σημεία τα οποία έχουν αναπλαστεί δεν είναι συνεπείς, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες άλλοι εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους.


NEWSLETTER