Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 14:46

Δεν προτείνονται υδατοκαλλιέργειες σε Σαπιέντζα και Σχίζα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος η αναγγελία της έγκρισης του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αυτού, από την επιτροπή συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του Χωροταξικού Σχεδιασμού και της Αειφόρου ανάπτυξης, με την αριθμ. απόφασης 31722/4.11.2011 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2505/Β/4.11.2011.
Για την έκδοση της ανωτέρω έγκρισης, εκτός των άλλων σχετικών λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη το υπ’αριθμ. 6879/9.5.2011 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος (α.π. Δ/νσης Χωροταξίας 22571/20.5.2011), σελίδα 36557, έτσι δεν προτείνεται Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στην ζώνη Α ανατολικά της νήσου Σαπιέντζα και στην ζώνη Β , βόρεια της νήσου Σχίζας.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος  κ. Δημήτρης Καφαντάρης αισθάνεται δικαιωμένος από αυτή την εξέλιξη που προήλθε κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.Κ.Α. κα Μαρία Καλτσά, η οποία συνέβαλλε με την στάση της σε αυτή την απόφαση,  συμμεριζόμενη τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER