Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 09:03

Εργα 10,4 εκατ. στο Δήμο Μεσσήνης - Σύμπραξη δημόσου και ιδιωτικού τομέα

Γράφτηκε από τον
Εργα 10,4 εκατ. στο Δήμο Μεσσήνης - Σύμπραξη δημόσου και ιδιωτικού τομέα

 

Νέα έργα 10,4 εκατομμυρίων ευρώ, στους τομείς της παιδείας και του αθλητισμού, διεκδικεί να κατασκευάσει ο Δήμος Μεσσήνης μέσω ΣΔΙΤ, σύμφωνα με την πρόταση που έστειλε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας, την οποία ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα δε με τον εισηγητή, τον αντιδήμαρχο Νίκο Ξαρχάκο, “ο δήμος δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού τη χρηματοδότηση και τη διαδικασία υλοποίησης θα αναλάβει το Δημόσιο”.

Συγκεκριμένα από τον δήμο προτείνεται η κατασκευή α) κτηρίου για το Επαγγελματικό Λύκειο Μεσσήνης, στον χώρο που στεγάζονται σήμερα τα λύκεια (προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ), όπως επίσης β) ενός μονοθέσιου νηπιαγωγείου στη Βαλύρα (προϋπολογισμού 250.000 ευρώ) και γ) ενός παιδικού σταθμού στο Πεταλίδι (550.000 ευρώ). Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή α) κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου πάλης νότια του σιδηροδρομικού σταθμού, σε χώρο που -όπως ειπώθηκε- πρόκειται να παραχωρήσει ο ΟΣΕ στον δήμο (προϋπολογισμός 3.700.000 ευρώ), β) γηπέδου ποδοσφαίρου στον Αγιο Νικόλαο, στη θέση Λαζαρίνα (2.400.000 ευρώ), όπως και επίσης και την γ) αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου και του κλειστού γυμναστηρίου Μεσσήνης (1.500.000 ευρώ).

Η πρόταση -που καταψηφίστηκε από τον σύμβουλο της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Κώστα Αποστολόπουλο- έγινε αποδεκτή από τη μείζονα μειοψηφία υπό την προϋπόθεση, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Στάθης Αναστασόπουλος, ότι η δημοτική αρχή θα εντάξει και έργα βελτίωσης υφιστάμενων υποδομών, ενώ ο σύμβουλος της ίδιας παράταξης Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε την ένταξη και του αεροδρομίου της Τριόδου.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης επισήμανε ότι στη συνάντηση που είχε, μαζί και με τον δήμαρχο Καλαμάτας, στην Αθήνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου, κατέστη σαφές ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά νέα έργα, στους τομείς του αθλητισμού και της παιδείας, ενώ για το αεροδρόμιο της Τριόδου δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές με “μεγάλους επιχειρηματίες”. Το ίδιο, όσον αφορά τα έργα που περιλαμβάνει η πρόταση του δήμου, υποστήριξε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, ο οποίος πρόσθεσε πάντως ότι και ο ίδιος από την πλευρά του έχει κάνει ανάλογες επισημάνσεις με τον Στ. Αναστασόπουλο για έργα βελτιώσεων στις υφιστάμενες υποδομές του δήμου, δεσμευόμενος ότι οι πιστώσεις για τα έργα αυτά θα αναζητηθούν σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER