Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 21:12

«Διαρκής απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Νίκα» καταγγέλλουν οι μειοψηφίες, που αποχώρησαν

Γράφτηκε από τον
«Διαρκής απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Νίκα» καταγγέλλουν οι μειοψηφίες, που αποχώρησαν

Σε... εσωτερική υπόθεση της πλειοψηφίας μετατράπηκε η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, χθες το μεσημέρι, καθώς οι μειοψηφίες αποχώρησαν στο σύνολό τους πριν την έναρξη της συνεδρίασης, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές πρακτικές του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.

Για «διαρκή απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή» κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, ενώ ανάλογη επισήμανση έκανε από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Δημήτρης Οικονομάκος.

Ο πρώτος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αιτιολόγησε την απόφαση για την αποχώρηση χθες το μεσημέρι, εξηγώντας ότι αν και ήταν περασμένες 2 -που είχε καθοριστεί ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης- το Σώμα δεν είχε απαρτία, «αφού μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων, κυρίως της συμπολίτευσης, δεν παρευρίσκετο στην αίθουσα».

Σύμφωνα με τον Μ. Μάκαρη, οι μειοψηφίες αντέδρασαν «στη διαρκή απαξίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Νίκα», η οποία, όπως αναφέρει, «έχει εκφραστεί με πολλές και διαφορετικές πρακτικές», όπως ότι «δεν υπάρχει σταθερή ώρα και μέρα για την συνεδρίαση του Δ.Σ., αφού κάθε συνεδρίαση γίνεται σε διαφορετική, κάθε φορά, ώρα και μέρα και όχι την προβλεπόμενη (Πέμπτη, στις 8 το βράδυ)». Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι ένας επιπλέον λόγος για την αποχώρηση αποτέλεσε και το γεγονός ότι «οι παρατάξεις των μειοψηφιών δεν μπορούν να εισαγάγουν θέμα στην ημερήσια διάταξη, παρόλο που έχουν την σύμφωνη γνώμη των μειοψηφιών» - αναφερόμενος ειδικότερα στην άρνηση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εντάξει προς συζήτηση «το επίκαιρο και μείζον θέμα "Διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα" αφού, όπως ανέφερε, δεν είχε την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου».

Την πιο πάνω άρνηση του προέδρου του Σώματος Παναγιώτη Καρατζέα, επικαλέστηκε και ο Δ. Οικονομάκος στη συνέχεια, όπως άλλωστε και την αθέτηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής της δέσμευσης να διαθέσει γραφείο στο νέο Δημαρχείο για τις μειοψηφίες, όπως και γραμματειακή υποστήριξη, ενώ από την πλευρά του Μ. Μάκαρη τέθηκε επίσης το θέμα μη εφαρμογής του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και «η μετατροπή της ιστοσελίδας του δήμου σε γραφείο Τύπου του δημάρχου, ενώ η αντιπολίτευση απουσιάζει παντελώς».

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER