Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 18:38

“Λαϊκά δικαστήρια” για τη ΣΔΙΤ βλέπει ο Νίκας 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
“Λαϊκά δικαστήρια” για τη ΣΔΙΤ βλέπει ο Νίκας 

“Λαϊκά δικαστήρια, όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει” αποτελούν κατά τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα οι κριτικές φωνές απέναντι στον διαγωνισμό της Περιφέρειας για την κεντρική διαχείριση των σκουπιδιών μέσω ΣΔΙΤ, η οποία -όπως υποστήριξε- αποτελεί πλέον τη μοναδική διαφαινόμενη διέξοδο στο πρόβλημα των απορριμμάτων, “που στην Πελοπόννησο βρίσκεται στο κόκκινο” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τις πιο πάνω δηλώσεις τις έκανε ο Π. Νίκας χθες το μεσημέρι, εν είδει... διαγγέλματος προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι ανέμεναν κι άλλους συναδέλφους τους προκειμένου να επιτευχθεί απαρτία ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Σώματος, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι μειοψηφίες.

“Δεν θα στήνουμε λαϊκά δικαστήρια και θα λέμε ό,τι θέλουμε, όταν ήδη υπάρχουν αποφάσεις θεσμικών οργάνων όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας” συνέχισε ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος είχε εκφράσει ενστάσεις για τον διαγωνισμό της Περιφέρειας, τις οποίες όμως, όπως σημείωσε, παρέκαμψε μετά τις αποφάσεις των δύο πιο πάνω οργάνων σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό.

Την ίδια στιγμή υπεραμύνθηκε και της διαδικασίας που έχει ακολουθήσει η δημοτική αρχή, καθώς και του διαγωνισμού για την προσωρινή διαχείριση που διεξήγαγε πρόσφατα, λέγοντας ότι το αποτέλεσμά του θα κριθεί επίσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο: “Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις των κορυφαίων θεσμικών οργάνων, όλα τα άλλα είναι λαϊκισμός” συνέχισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι το αντίτιμο των 49 ευρώ τον τόνο αποτελεί το πλαφόν και ότι η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να το μειώσει.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης στον Δήμο Καλαμάτας -για την οποία, όπως είπε, ήδη έχει παραληφθεί δεματοποιητής, κλαρκ μεταφοράς των δεμάτων, αλλά και πλυστικό μηχάνημα, ενώ ξεκινά και η διαχείριση των στραγγιδίων- θα σταματήσει αυτόματα, μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο κεντρικός σχεδιασμός. Για το τελευταίο δε, κάλεσε την κυβέρνηση “να πάρει πρωτοβουλίες” και παράλληλα να ενισχύσει οικονομικά τη δημοτική αρχή, “η οποία αν και είναι η μόνη που προσπαθεί να κάνει διαχείριση στα σκουπίδια, είναι επίσης η μόνη που δεν έχει πάρει ούτε ευρώ για την προσπάθειά της αυτή, σε αντίθεση με άλλους ΟΤΑ - όπως ένας που πήρε 1,5 εκατομμύριο για διαχείριση, χωρίς να κάνει τίποτα”.

Καταλήγοντας, εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο, εκτιμώντας ότι οι δήμοι αδιαφορούν “επειδή οι χωματερές είναι τζάμπα και ταυτόχρονα πλησιάζουν και οι εκλογές, οπότε τα χρήματα για τη διαχείριση θα επιλέξουν να τα διαθέσουν αλλού”, όπως υποστήριξε.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER