Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 07:56

Ανθρακες ο θησαυρός των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ανθρακες ο θησαυρός των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Καλαμάτα

Άνθρακες ο θησαυρός για τα ενοικιαζόμενα κοινόχρηστα ποδήλατα στην πόλη της Καλαμάτας, που είχε πολυδιαφημίσει ο δήμαρχος Π. Νίκας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας επανειλημμένα είχε υποστηρίξει πως είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες και είχε κάνει λόγο για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ποδηλάτου στην πόλη.

Ομως, στη χθεσινή δημοπρασία του Δήμου Καλαμάτας, για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων εντός της πόλης, προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτούς ενοικιαζόμενα ποδήλατα, δεν εμφανίστηκε κάποιος ενδιαφερόμενος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος - πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Θανάσης Ηλιόπουλος μας ενημέρωσε ότι η επιτροπή που αναμένεται να εγκρίνει το άγονο της δημοπρασίας, πρόκειται να αποφασίσει την επαναδημοπράτηση της παραχώρησης, πιθανόν με αλλαγή των όρων της διακήρυξης, στο ποσό ή στη χρονική διάρκεια. Ενα πρόσωπο που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενημέρωσε τηλεφωνικά την υπηρεσία πως η χρονική διάρκεια των 3 χρόνων είναι μικρή και θα πρέπει να αυξηθεί στα 5 χρόνια.

Σύμφωνα με την έγκριση των όρων της διακήρυξης από την Οικονομική Επιτροπή, η χθεσινή δημοπρασία ήταν προφορική. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ανά τ.μ. για την παραχώρηση είχαν οριστεί τα 28 ευρώ το χρόνο, με συνολικό ποσό τιμής εκκίνησης 4.312 ευρώ (το χρόνο), για 3 χρόνια διάρκεια μίσθωσης. Το ποσό των 28 ευρώ αντιστοιχεί στο μέσο όρο τελών για τη χορήγηση άδειας για τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τοποθέτηση εμπορευμάτων. 

Οι 7 κοινόχρηστοι χώροι  που παραχωρούνται για ενοικιαζόμενα ποδήλατα, είναι: 1) Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. 2) Πλησίον της κεντρικής εισόδου της Τέντας. 3) Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. 4) Στο χώρο πάνω στο σκεπασμένο Νέδοντα, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο. 5) Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, ακριβώς κάτω από την Ξενοφώντος. 6) Στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στην απόληξη της οδού Μαιζώνος. 7) Στο χώρο νότια της εκκλησίας της Ανάστασης, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.


NEWSLETTER