Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 08:34

Νίκας και Τσώνης παρέδωσαν στον Χαρίτση προτάσεις για ΣΔΙΤ

Γράφτηκε από την

 

Τις προτάσεις έργων των δήμων τους για ένταξη στη ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), κατέθεσαν χθες το μεσημέρι, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Ειδικότερα, οι δύο δήμαρχοι παρέδωσαν στον υπουργό τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, για την ένταξη στη ΣΔΙΤ συγκεκριμένων έργων, κυρίως ανεγέρσεις σχολικών κτηρίων και αθλητικών υποδομών. Οι δήμαρχοι δήλωσαν στον υπουργό ότι συμφωνούν τα έργα τους να ενταχθούν σε ενιαία ΣΔΙΤ.

Η επόμενη συνάντηση για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Νίκας υπενθύμισε στον υπουργό την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει υποβληθεί για τη χρηματοδότηση έργου για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου των οικισμών του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ. Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι παρά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε (κυρίως) τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, κανένα σοβαρό έργο υποδομής δεν έχει χρηματοδοτηθεί για την κατασκευή του στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Ακόμα, ο κ. Νίκας κατέθεσε πρόταση στον υπουργό για τριετή χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και ο υπουργός υποσχέθηκε, όπως μάλιστα έχει δηλώσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν, να φροντίσει προσωπικά για αυτό το θέμα.

ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ

Αργότερα, ο δήμαρχος Καλαμάτας συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Γεώργιο Τερζάκη, με κύριο αντικείμενο την παραχώρηση στο δήμο των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία.

Μια ώρα μετά, ο κ. Νίκας επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών και συναντήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου για θέματα δημοτικού προϋπολογισμού.