Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 08:31

Αντιπλημμυρικό 2 εκ. ανακοίνωσε ο Νίκας (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αντιπλημμυρικό 2 εκ. ανακοίνωσε ο Νίκας (βίντεο)

 

Τη χρηματοδότηση του τρίτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου για το δήμο από το υπουργείο Υποδομών, στην οδό Σπάρτης από την Παναγίτσα έως το Νέδοντα, με το ποσό των 2 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες φανερά ικανοποιημένος ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, “η εκτέλεση του έργου είναι εξαιρετικά επείγουσα και αναγκαία, προκειμένου να επιτευχθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της ανατολικής πλευράς της πόλης”. 

Ο κ. Νίκας εκτίμησε πως το έργο αυτό “θα βοηθήσει ακόμα και σε μέτριες καταστάσεις βροχοπτώσεων” - και σημείωσε ότι σε 11 μήνες από τις μεγάλες πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου έχουν ενταχθεί από το υπουργείο Υποδομών 3 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα για την πόλη της Καλαμάτας, ύψους 8 εκ. ευρώ περίπου.

Ενημέρωσε ότι το πρώτο αντιπλημμυρικό στην (παλιά) εθνική οδό από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο έχει υλοποιηθεί κατά 30%, και το δεύτερο από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για έλεγχο κι επικύρωση της δημοπρασίας και ανάδειξης του αναδόχου.

Ακόμα, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι βρίσκεται η εξέλιξη η μελέτη του “Μορέα”, η οποία καλύπτει όλη την περιοχή από ανάντι της Καλαμάτας μέχρι το Πήδημα. Και δήλωσε πως σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΣΠΙΡΤΖΗ

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε με όλη του την καρδιά, “στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας”, όπως ανέφερε, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για τη βοήθεια που προσφέρει στην πόλη στα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας. Συνεχάρη, επίσης, και τη ΔΕΥΑΚ για τη μελετητική ωριμότητα των αντιπλημμυρικών έργων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER