Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 09:29

Προς μονοδρόμηση της Ναυαρίνου μέσω… διάνοιξης καθέτων δρόμων!

Γράφτηκε από την

 

Μονοδρόμηση της Ναυαρίνου χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη ετοιμάζει η δημοτική αρχή Καλαμάτας, προκειμένου να σταματήσει την πίεση που ασκούν οι πολίτες για πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου.

Ουσιαστικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αγνοώντας την επιστημονική κοινότητα, προχωρά για μια ακόμα φορά σε αποσπασματικές λύσεις και μπαλώματα, παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει για εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης όταν ολοκληρωθεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος. 

Συγκεκριμένα, ο δήμος προχωράει σε διαδικασίες σύνταξης και ανασύνταξης  πινάκων επικειμένων για διανοίξεις δρόμων στην Παραλία της Καλαμάτας. Αφορούν: α) Την ανασύνταξη του πίνακα επικειμένων της 4/2010 πράξης αναλογισμού για τη διάνοιξη των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Υψηλάντους, Βουλγαροκτόνου και Μεθώνης μεταξύ των Ο.Τ. 34, 35, 38-42, 39, 43, 46 και 47 του ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας. β) Τη σύνταξη πίνακα επικειμένων κοινοχρήστων-κοινωφελών της 1/2005 πράξης εφαρμογής (πυκνοδομημένα Ανατολικής Παραλίας) στα Ο.Τ. 1354, 1355, 1356, 1357 στην περιοχή βόρεια και ανατολικά της εκκλησίας Ανάστασης.

Ο δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές και όσους ιδιώτες ή φορείς έχουν έννομο συμφέρον, εντός προθεσμίας 15 ημερών από την τελευταία δημοσίευση της συγκεκριμένης πρόσκλησης να προσέλθουν στο νέο Δημαρχείο (παλιό Νοσοκομείο) στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, γραφείο 314, (αρμόδια υπάλληλος Σωτηρία Τσιάλα, τηλ. 27213 60794), προκειμένου να λάβουν γνώση των πινάκων επικειμένων και να ασκήσουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η παραπάνω διαδικασία κινείται για διανοίξεις δρόμων, ενόψει έργων για τη μονοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου.