Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 09:47

Ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑ Πύλου - Νέστορος 

Γράφτηκε από την

 

Μέχρι και σε 100 δόσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους όσοι χρωστάνε τους λογαριασμούς νερού στη ΔΕΥΑ Πύλου - Νέστορος.

Οσοι οφειλέτες δεν προβούν σε διακανονισμό, η ΔΕΥΑΠ θα μεταφέρει την οφειλή τους στην αρμόδια ΔΟΥ. Με το διακανονισμό όσοι έχουν απλήρωτο το νερό θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα με ευνοϊκούς όρους. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση, διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις εφόσον καταβληθεί εφάπαξ το χρέος. Από εκεί και ύστερα, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων (που μπορεί να είναι από 2 έως 100) γίνεται και η έκπτωση από προσαυξήσεις, και συγκεκριμένα: Εξόφληση σε 2-24 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 80% των προσαυξήσεων. Εξόφληση σε 25-48 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 70%. Εξόφληση σε 49-72 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 60%. Εξόφληση σε 73-100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 50%. 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 20 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών με την υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ η καθυστέρηση καταβολής συνεπάγεται μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης. Η ρύθμιση ακυρώνεται σε περίπτωση μη πληρωμής τριών συνεχόμενων δόσεων ή με την καθυστέρηση καταβολής της τελευταίας δόσης για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών.