Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 21:14

Νέος διαγωνισμός για χώρους των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Στα 5 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5, από τα 3 χρόνια που ήταν η πρώτη και άγονη δημοπρασία, είναι η πρόβλεψη του νέου διαγωνισμού για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στην Καλαμάτα, προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτούς ενοικιαζόμενα ποδήλατα. Αυτό αποφάσισε χθες, κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με τη μείζονα μειοψηφία να ψηφίζει λευκό.

“Οι τιμές δεν αλλάζουν”, ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής - αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος και ανέφερε πως τα περισσότερα χρόνια παραχώρησης ζήτησε τηλεφωνικά ενδιαφερόμενος επενδυτής. Εξήγησε, απαντώντας και στα μέλη της μείζονος μειοψηφίας που εξέφρασαν επιφυλάξεις για τα 5+5 χρόνια, ότι “θα κάνει επένδυση, θα αγοράσει ποδήλατα και τα 3 χρόνια είναι λίγα, για να κάνει απόσβεση και να βγάλει κέρδος”. Ξεκαθάρισε ότι η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για το αν θα παρατείνει την παραχώρηση για άλλα 5 χρόνια, όταν θα ολοκληρωθούν τα πρώτα 5 χρόνια, χωρίς να έχει καμία δέσμευση.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ανά τ.μ. για την παραχώρηση είχαν οριστεί τα 28 ευρώ το χρόνο, με συνολικό ποσό τιμής εκκίνησης 4.312 ευρώ (το χρόνο). Το ποσό των 28 ευρώ αντιστοιχεί στο μέσο όρο τελών για τη χορήγηση άδειας για τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τοποθέτηση εμπορευμάτων. 

 

Οι 7 κοινόχρηστοι χώροι  που παραχωρούνται για ενοικιαζόμενα ποδήλατα, είναι: 1) Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. 2) Πλησίον της κεντρικής εισόδου της Τέντας. 3) Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. 4) Στο χώρο πάνω στο σκεπασμένο Νέδοντα, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο. 5) Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, ακριβώς κάτω από την Ξενοφώντος. 6) Στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στην απόληξη της οδού Μαιζώνος. 7) Στο χώρο νότια της εκκλησίας της Ανάστασης, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.