Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 09:09

Ολα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Η Καλαμάτα είναι έτοιμη για την 5η Λευκή Νύχτα, για να υποδεχθεί χιλιάδες κόσμο, ντόπιους κι επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ψωνίσει σε απίστευτες τιμές, να παρακολουθήσει εκδηλώσεις, να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει σε όλο το εμπορικό και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης μέχρι και την Παραλία.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, όπου τονίστηκε ότι η Καλαμάτα είναι πρωτοπόρος του θεσμού, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι οι εκδηλώσεις στην Καλαμάτα δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη εκδήλωση κι εγγυήθηκε ότι θα “είναι η καλύτερη Λευκή Νύχτα της Ελλάδας”. Σημείωσε πως “η Καλαμάτα είναι μια πόλη που τα έχει όλα, η μεγαλύτερη εμπορική πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη υποσχέθηκε καταπληκτικές τιμές και τόνισε πως “οι τιμές φέτος θα καταρρίψουν κάθε προηγούμενο”.

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκρέκης διαβεβαίωσε ότι “οι επιχειρήσεις θα κάνουν το παν, ώστε κάθε πολίτης κι επισκέπτης να περάσει μια ονειρική νύχτα”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ - υπεύθυνος του δήμου για την οργάνωση Δημήτρης Βεργόπουλος παρατήρησε πως “θα έχει την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από τις 4 προηγούμενες”.

Για τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης, ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάζεται, όπως κάθε χρόνο, με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, την Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με την υποστήριξη του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ, των ταξί και κρατικών Υπηρεσιών.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ LIDL ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Για την εξυπηρέτηση όσων θα έλθουν και επειδή στο κέντρο της Καλαμάτας θα επιτρέπεται μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου η πρόσβαση μόνο σε πεζούς, θα λειτουργήσουν μεγάλα πάρκινγκ, πέραν των πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Αυτά θα βρίσκονται στο Metro, στο Lidl και στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Η μεταφορά των επισκεπτών στο κέντρο θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με δρομολόγια ανά μισή ώρα. Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το Βιοτεχνικό Πάρκο στις 8.30 μ.μ. και το λεωφορείο θα κατευθυνθεί στο κέντρο μέσω της Νέας Εισόδου και της οδού Αρτέμιδος. Κύριος σταθμός αποβίβασης θα είναι η στάση έναντι του Δημαρχείου, αν και οι επιβάτες προς και από το κέντρο θα εξυπηρετούνται για επιβίβαση και αποβίβαση σε διάφορα σημεία. Το τελευταίο δρομολόγιο από το κέντρο προς τα 3 περιφερειακά πάρκινγκ θα πραγματοποιηθεί από τη στάση έναντι του Δημαρχείου, στην οδό Αρτέμιδος, στις 3 το πρωί της Κυριακής.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας και η επιχείρηση “Φάρις” έχουν προγραμματίσει μουσικές παραστάσεις, ενώ πολλοί ιδιώτες ανά περιοχές (από το Ιστορικό Κέντρο έως την Παραλία) θα διοργανώσουν μουσικές εκδηλώσεις, χορευτικά δρώμενα, εικαστικές δράσεις, κεράσματα, εκθέσεις παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και πολλές άλλες εκπλήξεις στις οδούς και τους πεζοδρόμους όπου δραστηριοποιούνται.

Οι εκδηλώσεις του δήμου είναι:

Εναρξη βραδιάς στις 8, με μουσική περιοδεία της Φιλαρμονικής.

Στην κεντρική πλατεία (μπροστά από την Εθνική Τράπεζα): 20:30, ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή. 20:30, 3η μεγάλη πρόβα για το ρεκόρ Γκίνες στο Καλαματιανό

Στην κεντρική πλατεία (έναντι Πνευματικού Κέντρου): 22:00, συναυλία με τους "Jukebox". 

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου: 20:30, ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή.

Στην πλατεία Οθωνος: 21:30, μουσική θεατρική παράσταση από την ομάδα Re-Act. 22:30, παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους.

Στην ανάπλαση Αριστομένους (στα “Ουζάκια” - έναντι Δικαστηρίων): 20:30, ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή. 

Στην κεντρική προκυμαία: 20:30, μουσική Dj.

Για την ασφάλεια και την υγεία όσων βρεθούν στην Καλαμάτα, λαμβάνεται πρόνοια σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το Πνευματικό Κέντρο θα είναι ανοικτό όλη τη νύχτα και σ' αυτό θα εγκατασταθεί Σταθμός Πρώτων Βοηθειών. Επιπλέον, ομάδες Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία, για να βοηθήσουν όπου παρουσιαστεί ανάγκη.

Τουαλέτες θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ διαθέσιμα θα είναι και τα WC της πλατείας Μαυρομιχάλη, καθώς και οι χημικές τουαλέτες στους χώρους στάθμευσης στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα.