Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 11:04

Για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την

 

Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες, 

Κατά τυχερή συγκυρία, λίγες ημέρες πριν διαβάσω στην εφημερίδα «Ελευθερία» τον δημοσιογράφο κ. Θανάση Λαγό και το αναφερόμενο από αυτόν στο δημοσίευμα περιστατικό, για λόγους καθήκοντος αλλά και κοινωνικούς, βρέθηκα μέχρι αργά τόσο στη Μεσσήνη αλλά και σε  τοπικές κοινότητες. 

Παρατήρησα με ευχάριστη έκπληξη σαν άνθρωπος της κοινωνίας αλλά και σαν δήμαρχος με αίσθημα ευθύνης, τη συνεχή κίνηση δύο μηχανών μεγάλου κυβισμού της Ελληνικής Αστυνομίας με 4 στελέχη, 2 περιπολικά, οχήματα με συμβατικούς αριθμούς, δηλαδή μια ισχυρή υπηρεσιακή δύναμη, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο δήμο μας για την πρόληψη και την καταστολή κάθε συμβάντος της αρμοδιότητάς τους.

Διαπίστωσα δε μετά από ενδιαφέρον μου ότι τούτο γίνεται και καθημερινά. Από υποχρέωσή μου, σαν δήμαρχος αλλά και σαν άνθρωπος της κοινωνίας, επεσήμανα αυτό με θετικό πρόσημο, το γνωστοποίησα επαινετικά στον αστυνομικό διευθυντή κ. Παναγιώτη Πούπουζα. Αλλά πάνω από όλα, θέλω να συγχαρώ και πάλι, όπως έκανα, όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, απλούς αστυφύλακες, οι οποίοι 24 ώρες το 24ωρο επιχειρούν και προσπαθούν για την ασφάλειά μας και την ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών στο Δήμο Μεσσήνης.

Για την ασφάλεια των συμπολιτών μου και των περιουσιών τους, με πρωτοβουλία μου και αποδοχή από τους αρμόδιους φορείς, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις σχεδιασμού και προγραμματισμού  ενεργειών, πρώτα για την πρόληψη αλλά και την καταστολή παράνομων πράξεων που αγγίζουν τους συμπολίτες μου και τις περιουσίες τους. Πάντα ζητούσα ενημέρωση από τους συνεργάτες μου και από την Ελληνική Αστυνομία για την πορεία της προσπάθειας που συναποφασίσαμε στις συνεδριάσεις μας αυτές.

Το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος, βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή πορεία. Θα υλοποιήσουμε μέχρι τέλους τις ενέργειές μας, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και οι ολίγον ή πολύ παρανομούντες να κατανοήσουν ότι μέχρι εδώ και μη παρέκει. Δεν θέλω να αναφερθώ σε αριθμούς στατιστικών στοιχείων αλλά είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με προηγούμενες εποχές. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο αναφέρεται στο δημοσίευμα και το οποίο δεν ευχαριστεί κανέναν, θεωρώ ότι είναι χαρακτηριστικό αλλά μεμονωμένο.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι εντός ημερών στο Δήμο Μεσσήνης θα υλοποιηθεί διακρατικό πρόγραμμα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται τη βοήθειά μας με ενημέρωση και παρεμβάσεις, ώστε όλοι να γίνουν κοινωνοί και γνώστες, αφού ενημερωθούν θεωρητικά και πρακτικά των δικαιωμάτων, αλλά πάνω από όλα των υποχρεώσεών τους.

Τέλος, η παρουσία των ΜΜΕ και στο δήμο μας παρά το πολυπολιτισμικό φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε, σαφώς να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με ρεπορτάζ, αλλά για το καλό όλων μας να αποφεύγουν τους άσκοπους χαρακτηρισμούς στο δήμαρχο που είναι ο πολίτης της διπλανής πόρτας και στον οικογενειάρχη αστυνομικό.

Εχω δεσμευτεί απέναντι των συμπολιτών μου που με τίμησαν ότι πέρα των όποιων εκδηλώσεων και δράσεων του δήμου, με ενδιαφέρει η ασφάλεια και η καθημερινότητα των συμπολιτών μου. Δηλώνω για άλλη μια φορά εγγράφως ότι αν παρέλαβα τη Μεσσήνη ασφαλή θα την παραδώσω ασφαλέστερη, σε μια κοινή προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και δεν την αφήνουμε στη μέση.

Γιώργος Τσώνης 

Δήμαρχος Μεσσήνης