Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 21:04

Αποκλείει ο Νίκας την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου (vid)

Γράφτηκε από τον
Αποκλείει ο Νίκας την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου (vid)

 

“Η πολιτική του δήμου όσον αφορά τη Ναυαρίνου είναι η μονοδρόμηση της οδού”, δήλωσε χθες με τρόπο απόλυτο κι εμμονικό ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Μάλιστα, απέρριψε κάθε συζήτηση για πεζοδρόμηση. Υποστήριξε πως “αποκλείεται να υπάρξει σκέψη να κλείσει η Ναυαρίνου”, αδιαφορώντας για το τι θα προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης που θα εκπονηθεί και η οποία καθυστερεί. 

Ανέφερε, ακόμα, ότι η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου θα γίνει, θα δημοπρατηθεί με μερική κυκλοφοριακή μελέτη (από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), που θα υποβληθεί και “θα εγκριθεί αρμοδίως από τις κρατικές αρχές”.

Ολες αυτές οι αναφορές του κ. Νίκα έγιναν μετά από ερωτήσεις μας για την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει καθυστερήσει και για τις διανοίξεις κάθετων δρόμων που επιχειρούνται στην Παραλία, με στόχο τη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη.

Απαξιώνοντας την πρόταση του τεχνικού κόσμου για πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου, ανέφερε πως “διαβάσατε κάποιες σκέψεις από κάποιους έγκριτους επιστήμονες, όμως υπάρχουν σκέψεις από άλλους περισσότερους που είναι με τη δημοτική αρχή”. Ισχυρίστηκε ότι “δεν μπορεί να κλείσει η Ναυαρίνου για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει ένα μήνα το χρόνο” κι επέμεινε: “Μην επιμένετε, αποκλείεται να υπάρξει σκέψη να κλείσει η Ναυαρίνου, να νεκρώσουμε όλη την παραλιακή ζώνη. Εχει κολλήσει το μυαλό κάποιων με το κλείσιμο της Ναυαρίνου”.

Για την καθυστέρηση της κυκλοφοριακής μελέτης, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Κινητικότητας, επέρριψε την ευθύνη στο υπουργείο Υποδομών που αργεί σχετική νομοθετική ρύθμιση. “Το βάσανό μας είναι το ελληνικό Δημόσιο, το ελληνικό κράτος”, ανέφερε και υπενθύμισε πως “ο δήμος έχει επιχορηγηθεί στα χαρτιά με 86.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο”. Καταλήγοντας είπε ότι “υπάρχει ζήτημα που θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να προωθηθεί από το υπουργείο Υποδομών. Αυτό περιμένουμε. Η Βιώσιμη Κινητικότητα συνδέεται άρρηκτα με την κυκλοφοριακή μελέτη”.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER