Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 11:09

Ανέβηκαν οι τόνοι για τη λειψυδρία στην Αίπεια 

Γράφτηκε από τον

 

Τα προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή της Αίπειας, τα οποία κατήγγειλε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Φύκιρης, έγιναν αφορμή να ανεβούν οι τόνοι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης άφησε αιχμές για ελλιπή συντήρηση των δικτύων από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Οι αναφορές του δημάρχου -για “117 βλάβες φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή της Αίπειας, λόγω κατασκευαστικών λαθών από το παρελθόν”- δεν έμειναν αναπάντητες από τον Ν. Φύκιρη, ωστόσο. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος κοινοποίησε προς το Σώμα επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων του Καφού προς τον δήμαρχο σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης του οικισμού -και τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντί τους-, προκαλώντας την έκρηξη του Γ. Τσώνη ο οποίος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο καταγγέλλων σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας “βρίσκεται σε σύγχυση”.

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ο Ν. Φύκιρης, με την κριτική του, επιχειρεί “να καλύψει αμαρτίες του παρελθόντος”, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν εγκατασταθεί τα προηγούμενα χρόνια παροχές ύδρευσης, αλλά χωρίς υδρόμετρα. Την ίδια στιγμή, ο Γ. Τσώνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το φετινό καλοκαίρι, παρ’ όλη την αύξηση των επισκεπτών στον δήμο και τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν, η υδροδότηση δεν είχε παρά ελάχιστα προβλήματα -παρατηρώντας, ωστόσο, ότι ο δήμος κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες και τελικά πέτυχε “με υποδομές 25ετίας να καλύψει τις διπλασιασμένες ανάγκες ύδρευσης”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Ντίνος Μπουρίκας παρατήρησε ότι υπήρξαν ορισμένα προβλήματα υδροδότησης σε διάφορες περιοχές του δήμου, κυρίως την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ωστόσο αυτά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά από τη δημοτική επιχείρηση. Ειδικά για την περιοχή του Καφού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ εξήγησε ότι τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από την χαμηλή παροχή της τοπικής γεώτρησης και δεν ευθύνεται το δίκτυο.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Νίκου Ξαρχάκου, ο οποίος αναρωτήθηκε για τα κίνητρα του Ν. Φύκιρη -“θεωρώ ότι το θέμα ανακινείται για πολιτικούς λόγους” είπε χαρακτηριστικά. Κι αυτό, όπως εξήγησε, επειδή ο πρόεδρος του Καφού δεν έχει θέσει ποτέ ζήτημα στη δημοτική αρχή για την υδροδότηση του οικισμού. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος εξέφρασε αμφισβήτηση αν οι συντάκτες της επίμαχης επιστολής προς τον δήμαρχο είχαν εξουσιοδοτήσει τον Ν. Φύκιρη να την δημοσιοποιήσει -“αγνοώ αν οι φερόμενοι ως υπογράφοντες την επιστολή είναι ικανοποιημένοι από τη δημοσιοποίησή της” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ξαρχάκος.

Β.Γ.Μ.