Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 16:37

Δάνειο 3 εκ. ευρώ για έργα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δάνειο 3 εκ. ευρώ για έργα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

 

Δάνειο 3 εκ. ευρώ για να υλοποιήσει έργα δημοτικής οδοποιίας - αναπλάσεων αναζητεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. 

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την αναγκαιότητα διερεύνησης σύναψης μακροπρόθεσμου δανείου ποσού 3 εκ. ευρώ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή με αναγνωρισμένη τράπεζα ή με άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, για να εκτελέσει συγκεκριμένα έργα στον τομέα της δημοτικής οδοποιίας - αναπλάσεων.

Τα έργα που προβλέπονται να υλοποιηθούν, είναι: 1) Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας και περιμετρικών οδών Μεθώνης, 520.000 ευρώ. 2) Απαλλοτρίωση οικοπέδου Τ.Κ. Κορώνης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, 180.000 ευρώ. 3) Κατασκευή πεζοδρομίων Δ.Κ. Χώρας, 110.000 ευρώ. 4) Κατασκευή πεζοδρομίων εντός οικισμού Γιάλοβας, 70.000 ευρώ. 5) Κατασκευή αστικής οδοποιίας Δ.Κ. Χώρας, 975.000 ευρώ. 6) Κατασκευή αστικής οδοποιίας Δ.Ε. Πύλου και Μεθώνης, 1.015.000 ευρώ. 7) Διαμόρφωση - ηλεκτροφωτισμός και πλακόστρωση της παραλιακής ζώνης των δρόμων της αγοράς Φοινικούντας και της γειτονιάς Παλαμηδίου, 130.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος καλεί όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διατηρούν υποκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, καθώς και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την κατάθεση προσφορών μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Πύλου.

Η προσφορά για τη σύναψη δανείου θα πρέπει να περιλαμβάνει τους κάτωθι όρους: Υψος δανείου 3 εκ. ευρώ. Η διάρκεια του δανείου οφείλει να είναι τουλάχιστον 25 χρόνια και η διαθεσιμότητα των κεφαλαίων άμεση (με την υπογραφή της σύμβασης). Επιτόκιο σταθερό που μπορεί να μετατραπεί σε κυμαινόμενο ή κυμαινόμενο που θα μπορεί να μετατραπεί σε σταθερό με ή χωρίς περίοδο χάριτος. Αναφέρεται, ακόμα, ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος πληροί τις προϋποθέσεις για λήψη δανείου, όπως ορίζεται στο νόμο 3852/2010.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER