Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 17:56

Προληπτική ιατρική στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την
Προληπτική ιατρική στο Δήμο Ευρώτα

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», υποστήριζε ο Ιπποκράτης, αναδεικνύοντας, έτσι, τη σημασία της Πρόληψης για την υγεία, αλλά και τη μακροζωία.
Υιοθετώντας την ανωτέρω διδακτική ρήση, ο Δήμος Ευρώτα συνεχίζει επάξια τη δραστηριοποίηση του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Σκάλας, σε ζητήματα που άπτονται του ευαίσθητου και κρίσιμου τομέα της υγείας, με στόχο την, όσο το δυνατόν, αποτελεσματικότερη και έγκαιρη πρόληψη.
Με την αθρόα συμμετοχή των πολιτών, η δημοτική αρχή Ευρώτα δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της κοινωνικής μέριμνας, επιδεικνύοντας την αρμόζουσα ευαισθησία, επί πρακτέου, με την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής.
Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευρώτα κου Ιωάννη Γρυπιώτη,  ο δήμος σε συνεργασία με το Κ.Υ. Βλαχιώτη και το Γ.Ν. - Κ.Υ. Μολάων, θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους δημότες επιθυμούν, να υποβληθούν σε μια σειρά προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν έλεγχο, στο πλαίσιο στήριξης και προαγωγής της υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξετάσεις Σακχαρώδους διαβήτη, Αρτηριακής Υπέρτασης, Δυσλιπιδαιμίας και Οστεοπόρωσης, στοχεύοντας στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη.
Εξετάσεις θα διενεργηθούν σε όλο το Δήμο Ευρώτα, με αφετηρία τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Κροκεών. Ειδικότερα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Δαφνίου.
Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μια ελάχιστη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Ευρώτα, στην κατεύθυνση της κοινωνικής μέριμνας, σύμπνοιας και ευθύνης απέναντι στους πολίτες. 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ.: 2735360022, έως την 1η Δεκεμβρίου 2011, λόγω προγραμματισμού και συντονισμού των εξετάσεων. 
Ωρες διενέργειας εξετάσεων: 09:30 – 14:00 και 18:00 – 21:30



Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα
Δημήτριος Διαμαντάκος


NEWSLETTER