Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:13

Κάνει πίσω από την κατακραυγή ο Νίκας: Ξαναπαγώνει η Ναυαρίνου!

Γράφτηκε από τον

Να χαμηλώσει τους τόνους μετά την κριτική και τις έντονες αντιδράσεις για την εμμονή του στην, χωρίς διαβούλευση ή μελέτη, επιλογή της μονοδρόμησης της Ναυαρίνου, επιχείρησε προχθές το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας στην ερώτηση και τις αιτιάσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, αλλά και σε επικρίσεις που εκφράστηκαν σε άρθρα, σχόλια κ.λπ., ο κ. Νίκας είπε ότι το θέμα της Ναυαρίνου θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα προχωρήσει τίποτα χωρίς εισήγηση από ειδικό επιστήμονα και χωρίς τη συμμετοχή του τεχνικού-επαγγελματικού κόσμου. Αν και δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση την αποτελεσματικότητα της κυκλοφοριακής μελέτης, όπως παραδέχτηκε, παρατήρησε πως η άποψή του για τη μονοδρόμηση δεν είναι θέσφατο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, αφού ανέφερε πως “η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου στη μελέτη Ζέκου ήταν μία από τις εναλλακτικές λύσεις”, απάντησε ότι “θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αυτό δεν απαγορεύει στη δημοτική αρχή να εκφράσει τη θέση της”. Ανέφερε πως “η κυκλοφοριακή μελέτη για την οποία ο δήμος χρηματοδοτείται με 86.000 ευρώ έχει καθυστερήσει” και εξήγησε πως “χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Υποδομών, που έχει κατατεθεί, αλλά ακόμα δεν έχει ψηφιστεί”. Εκτίμησε, ωστόσο, πως “η κυκλοφοριακή μελέτη δε λύνει όλα τα προβλήματα”.

Ο κ. Νίκας έδωσε την διαβεβαίωση πως “τίποτα δε θα προχωρήσει στη Ναυαρίνου χωρίς εισήγηση από ειδικό επιστήμονα και εμπλοκή του τεχνικού και επαγγελματικού κόσμου. Θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και θα αποφασίσουμε”. Και ανέφερε ότι “δεν είναι θέσφατο η άποψή μας”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης νωρίτερα είχε επικρίνει το δήμαρχο λέγοντας πως “προχωράτε σε κυκλοφοριακή αλλαγή, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη” - και παρατήρησε πως “πρέπει να γίνει ένας διάλογος, να τεθούν προτάσεις από επιστημονικούς φορείς, συγκοινωνιολόγους”. Ρώτησε δε το δήμαρχο “γιατί δεν ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία, του διαλόγου και της δημοκρατίας;”.

Γ.Σ.