Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 14:19

Καφαντάρης κατά Νίκα για βιολογικούς καθαρισμούς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καφαντάρης κατά Νίκα για βιολογικούς καθαρισμούς

Αστοχες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, με τις οποίες κατηγορεί τους περιφερειακούς δήμους για τους βιολογικούς καθαρισμούς τους, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης. 

Υποστηρίζει ότι οι βιολογικοί των περιφερειακών δήμων είναι μικρής δυναμικότητας και δεν μπορούν να δεχθούν λύματα από τα βυτία. Και αναφέρει ότι “η Καλαμάτα, μια μεγάλη πόλη, η πρωτεύουσά μας θα πρέπει να δέχεται τα λύματα αυτά, για όσο καιρό χρειάζεται, μέχρι οι περιφερειακοί βιολογικοί να μπορούν να τα δέχονται”.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καφαντάρης παρατηρεί: 

“Με έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, που ανέφερε ότι τα λύματα όλης της Μεσσηνίας πηγαίνουν στο βιολογικό της Καλαμάτας και όχι στους κατά τόπους βιολογικούς, όπου υπάρχουν.

Οφείλω να ενημερώσω ότι για να μπορεί να δεχθεί βυτιοφόρα ένας βιολογικός καθαρισμός, θα πρέπει ο όγκος των προς επεξεργασία λυμάτων που δέχεται, να το επιτρέπει. Διότι μόνο 10% σε σχέση με τα λύματα που δέχεται κι επεξεργάζεται, μπορεί να δεχθεί ένας βιολογικός από τα βυτιοφόρα.

Οι περισσότεροι βιολογικοί οι οποίοι παραμένουν ακόμα μικροί σε ποσοστά όγκου λυμάτων επεξεργασίας, δεν μπορούν να καλύψουν το 10%. 

Η Καλαμάτα που είναι μεγάλη και δέχεται και τα λύματα της Μεσσήνης, καλύπτει εύκολα το 10% των μεταφερόμενων υλικών, φυσικά με τα ανάλογα σημαντικά έσοδα για την επιχείρηση.

Αρα, η Καλαμάτα, μια μεγάλη πόλη, η πρωτεύουσά μας θα πρέπει να δέχεται τα λύματα αυτά, για όσο καιρό χρειάζεται, μέχρι οι περιφερειακοί βιολογικοί να μπορούν να τα δέχονται.

Θεωρώ άστοχες τις δηλώσεις του συναδέλφου μου, όσον αφορά τις κατηγορίες του για το θέμα αυτό, για τους περιφερειακούς δήμους.

Ο δήμος μας λειτουργεί ήδη 3 βιολογικούς καθαρισμούς. Σε λίγο θα συνδεθεί και η Γιάλοβα και στόχος είναι εντός του έτους - αρχές του επόμενου να ξεκινήσουν εργασίες και για τον βιολογικό της Κορώνης. Θωρακίζουμε έτσι το δήμο μας σε όλα τα παραλιακά μέτωπα”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER