Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 23:16

Η αντιπολίτευση ζητεί να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Την παραίτηση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Τριφυλίας, Παναγιώτη Γυφτάκη, ζήτησαν σύμβουλοι των μειοψηφιών στο Δήμο Τριφυλίας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφορμή, τα πολλά και συνεχόμενα προβλήματα ύδρευσης που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μάλιστα τονίστηκε ότι για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε από μόνος του να είχε υποβάλει την παραίτησή του στο δήμαρχο. 

Αρχικά η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννα Μαραβελή τόνισε ότι ο κ. Γυφτάκης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, και του ζήτησε να παραιτηθεί, αναφερόμενη στα προβλήματα ύδρευσης και τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Κυπαρισσία δεν έχει έλλειψη νερού, έχει ένα παλιό σάπιο δίκτυο. Είναι τραγικό, είπε, Αύγουστο μήνα τα ξενοδοχεία και οι ταβέρνες να μην έχουν νερό και να διώχνουν τον κόσμο. Αν δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο τότε γιατί ψηφίζουμε, για να συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις; Ταλαιπωρούμε τον κόσμο και ξεφτιλιστήκαμε, πρόσθεσε. Δεν είναι απάντηση από τη ΔΕΥΑΤ σε ερώτημα πότε θα έρθει το νερό, ανέφερε σε άλλο σημείο, ότι «μάλλον θα έχετε νερό το πρωί». Είναι τραγικό ο κ. Γυφτάκης να μη γνωρίζει για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την τροπολογία που έγινε, είπε.

Αλλά και από την μείζονα μειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσούλης σημείωσε ότι η Τριφυλία βίωσε ένα διψασμένο καλοκαίρι και ο κ. Γυφτάκης θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ και θα όφειλε να έχει καταθέσει την παραίτησή του. Δεν είναι δυνατό, είπε, να μας γυρίζετε 30 χρόνια πίσω, να γεμίζουμε ντεπόζιτα και λεκάνες. Και ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους τόνισε πως δεν μπορεί για 200 ψήφους στη Σπηλιά (Δ.Δ. που εκλέγεται ο κ. Γυφτάκης) να αφήνουμε 50.000 κόσμο να διψάει: Οποιος έχει ευθύνη έχει χρέος να παραιτηθεί. Ούτε είναι δικαιολογία ότι είχαμε πολλούς επισκέπτες, είπε, γιατί αν είναι έτσι του χρόνου να πούμε να έρθουν λιγότεροι! 

Από την πλευρά του  ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας στήριξε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ λέγοντας πως τα τόσα προβλήματα δεν είναι ευθύνη ενός ανθρώπου αλλά ενός συστήματος, και η ΔΕΥΑΤ το παλεύει. Σχετικά με το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέφερε ότι ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, «και τι έπρεπε να κάνει ο κ. Γυφτάκης;». Μίλησε επίσης για χρόνια συσσωρευμένα προβλήματα στην ύδρευση, όπως και για απρόβλεπτες ζημιές που δυσκόλεψαν την κατάσταση.

Κ.Μπ.