Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 21:07

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αδικο το ειδικό τέλος για τα ακίνητα

Γράφτηκε από την
Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αδικο το ειδικό  τέλος για τα ακίνητα

 

Αντισυνταγματικό και άδικο χαρακτηρίστηκε το ειδικό τέλους για τα ακίνητα από το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής. Όπως επισημάνθηκε σε αρκετές τοποθετήσεις η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου είναι άδικη όπως και η σύνδεση του με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.  Από τους πολίτες και τους φορείς ζητήθηκε ο δήμος να μπει μπροστά και να στηρίξει τους πολίτες  αλλά  και να μην πληρώσει κανένας το χαράτσι , χαρακτηριστικά ειπώθηκε μόνο αν υπάρχει καθολική αντίδραση στο να μην πληρώσουν όλοι το χαράτσι θα υπάρχει αποτέλεσμα.

Ζητήθηκε από το δήμο να υπάρχει ενημέρωση στους πολίτες να μην πληρώνουν το χαράτσι όπως και να παρέχει νομική κάλυψη όπου χρειαστεί, αλλά και να μπει μπροστά ενημερώνοντας τους πολίτες ποια διαδικασία μπορούν να ακολουθήσουν για να μην πληρώνουν το χαράτσι.

Ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας επισήμανε ότι το χαράτσι έχει τρις πτυχές την πολιτική που είναι ένα άδικο μέτρο , την νομική καθώς είπε είναι αντισυνταγματικό αλλά την πρακτική για το τι μπορεί να κάνει ο δήμος.

Συνοψίζοντας μάλιστα όλα όσο ακούστηκαν σημείωσε  ότι αυτό που προτείνει είναι να σταλεί  εξώδικο στη ΔΕΗ που να τους λέει γιατί δεν πρέπει να κόψουν το ρεύμα , όπου κόψουν το ρεύμα  να υπάρχει μαζική αντίδραση , να ενισχυθεί το αίτημα των δήμων μέσα από την ΠΕΔ , επίσης να γίνει υπόμνημα στην κυβέρνηση , να συγκροτηθεί τριμελής ομάδας υποστήριξης των πολιτών όπου χρειαστεί , καταγραφή των κοινωνικών ομάδων που δεν μπορούν να πληρώσουν , αλλά και νομική κάλυψη αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν.

Ενώ από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο Θανάσης Πετρόπουλος πρότεινε καταρχήν  να μην πληρώσουμε οι δημοτικοί σύμβουλοι , να γίνει μια ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί όλες τις περιπτώσεις των πολιτών που θα πληρώσουν , να γίνει μια επιστολή όλων των κατοίκων της Τριφυλίας στην ΔΕΗ και να δούμε είπε μετά αν μας κόψει το ρεύμα.

Πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να συναινέσουμε σε αυτούς τους εκβιασμούς της κυβέρνησης , αλλά να πάρει ο δήμος μια πρωτοβουλία  για να αρθεί αυτή η τρομοκρατία προς τους πολίτες , να είμαστε όλοι ενωμένοι , να αναπτυχθεί ένα πλατύ κίνημα διαμαρτυρίας , μην περιμένουμε οικονομίστικες αποφάσεις από το ΣτΕ , να πάρουμε δυναμικές αποφάσεις , να πάμε στη ΔΕΗ

Ατελέσφορο χαρακτήρισε ο δήμαρχος να προτείνει στους πολίτες  να μην πληρωθεί το χαράτσι φοβούμενος όπως είπε μην τους μπλέξουμε σε μια διαδικασία που δεν ξέρει κανείς που θα οδηγήσει. Εμμένοντας στην πρόταση που κατέθεσε αρχικά. Η οποία και υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας μαζί με τον Γιάννη Κατσαργύρη από την αντιπολίτευση.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER