Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 21:33

Δήμος Καλαμάτας: Καταγγελία συμβάσεων, γιατί δεν καταβάλλονται μισθώματα 

Γράφτηκε από τον

 

 

 

Καταγγελία υπομίσθωσης για μη καταβολή μισθωμάτων στο καφενείο του σιδηροδρομικού σταθμού, καθώς και έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής για τα κυλικεία 1ου Γυμνασίου, του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου και του Γυμνασίου - Λυκείου Θουρίας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Για το θέμα των συγκεκριμένων κυλικείων ο εισηγητής δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας παρατήρησε ότι οι ενοικιαστές τους δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους και στις γραπτές ειδοποιήσεις, ενώ ζητούν ρυθμίσεις και δεν τις τηρούν.

Για το θέμα του καφενείου του σταθμού ο εισηγητής δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας ζήτησε να είναι παρών στη συζήτηση και ο δήμαρχος (που είχε βγει εκτός αίθουσας), αλλά όταν ο κ. Νίκας επέστρεψε κατσάδιασε τον κ. Φάβα, αναρωτώμενος «για ποιο λόγο να είμαι παρών».

Ο κ. Νίκας είπε «να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες, αλλά να υπάρξει ανταπόκριση και ένας κανόνας».

Η συζήτηση «φούντωσε» όταν ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακίλας είπε για οφειλή επαγγελματία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ΚΑΚ) 130.000 - 140.000 ευρώ κι έκανε λόγο για “αίσθηση ότι υπάρχει επιλεκτική μεταχείριση, επιείκεια, που οδηγεί στην παρανομία”.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι «καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια να πάρουμε τα χρήματα, γιατί υπάρχει παράβαση καθήκοντος» - και παρακάλεσε τον κ. Γεωργακίλα «να πεις σε μένα για να δώσω απάντηση για ΚΑΚ και “Διοκλή”. Να το κουβεντιάσουμε μαζί, όχι δημόσια το όνομα». Εστειλε δε μήνυμα σε αιρετούς της δημοτικής αρχής, «όταν έχετε δύο μήνες καθυστέρηση στην είσπραξη των ενοικίων, να κινείτε διαδικασίες. Υπάρχει ο κίνδυνος παράβασης καθήκοντος».

Αργότερα, ο πρόεδρος της ΚΑΚ Γιάννης Μπάκας, που ήταν εκτός αίθουσας όταν έγινε η αναφορά από τον κ. Γεωργακίλα, απάντησε πως «έχει δοθεί εντολή στο διευθυντή να εισπράξει τα χρήματα» και ανέφερε ότι «έχουν αυξηθεί τα έσοδα, γιατί εισπράττονται τα χρήματα».

Ο πρόεδρος του “Διοκλή” Γιώργος Φάβας είπε ότι έχουν γίνει οι νομικές ενέργειες για όλες τις οφειλές προς την επιχείρηση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι «όσοι οφείλουν, μπορούν να έρθουν να ρυθμίσουν με τις 100 δόσεις».

Γ.Σ.