Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 08:47

Μεσσήνη: “Ξάστερος” δηλώνει ο Τσώνης για την κατηγορία της δωροδοκίας

Γράφτηκε από την
Μεσσήνη: “Ξάστερος” δηλώνει ο Τσώνης για την κατηγορία της δωροδοκίας

«“Πολιτικός κόσμος" και "πολιτικός υπόκοσμος" συμμάχησε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Μεσσήνης και σε βάρος του συνδυασμού μου και εμένα προσωπικά (...) Δεν επιθυμούσα με τίποτα η δικογραφία που γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα να τεθεί στο αρχείο. Προτιμώ την βεβαιότητα του "Αθώος" από την αβεβαιότητα του αρχείου, με υπαινιγμούς, με αστερίσκους και αποσιωπητικά. Εχω δηλώσει "Ολα στο φως" γιατί ο Γιώργος  Τσώνης είναι "ξάστερος”».

Τα πιο πάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης σε ανοιχτή επιστολή - ανακοίνωση με την οποία απαντά σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Θάρρος”, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος -μαζί με έναν ακόμα υποψήφιο του συνδυασμού του, καθώς κι έναν υποψήφιο από τον συνδυασμό του Δημήτρη Σαμπαζιώτη αλλά και 19 αλλοδαπούς υπηκόους- παραπέμπονται σε δίκη τον ερχόμενο Νοέμβριο, κατηγορούμενοι για δωροδοκία και δωροληψία στις εκλογές.

Αναλυτικά, ο Γ. Τσώνης αναφέρει στην ανοιχτή του επιστολή τα εξής:

«Πολιτικός κόσμος» και «πολιτικός υπόκοσμος» συμμάχησε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Μεσσήνης και σε βάρος του συνδυασμού μου και εμένα προσωπικά.

Σημεία και τέρατα έγιναν, πολλά στο φως και περισσότερα στο σκοτάδι. Καταγγελίες ψευδείς, λαθροχειρίες, για τις οποίες έδωσα εντολή να μην ασχοληθεί κανένας, ούτε η Δικαιοσύνη, γιατί στην Δημοκρατία ο μεγάλος κριτής είναι ο κυρίαρχος πολίτης, και δικαιώθηκα.

Ενα είναι σίγουρο ότι στις προσεχείς εκλογές, γιατί έμαθα πλέον, δεν θα αφήσω τον συνδυασμό μου να πάει σαν «το σκυλί στο αμπέλι», από την αρχή και ούτε μια στιγμή.

Επρεπε, ούτε υποψήφιος να ήμουν αν γινόταν και αν ήμουν να χάσω τις εκλογές. Αποτέλεσμα στην αρχή να χάσω τις εκλογές με δικά μου ψηφοδέλτια που προσμετρήθηκαν αλλού.

Στον εκνευρισμό και στεναχώρια των συνεργατών μου ότι είναι εντολή να χάσουμε τις εκλογές και θα κάνουν το παν, απάντησα όπως απαντώ και τώρα: «Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων δικαστών».

Την ίδια άποψη έχω και τώρα και λέω επίσης να είναι καλά ο καταγγέλλων της δικογραφίας αλλά «εστίν δίκης οφθαλμός».

Ο κ. εισαγγελέας για την συγκεκριμένη δικογραφία δικαστικός λειτουργός είναι, δεν είναι μάντης. Δεν επιθυμούσα με τίποτα η δικογραφία που γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα να τεθεί στο αρχείο. Προτιμώ την βεβαιότητα του «Αθώος» από την αβεβαιότητα του αρχείου με υπαινιγμούς, με αστερίσκους και αποσιωπητικά.

Εχω δηλώσει «Ολα στο φως» γιατί ο Γιώργος Τσώνης είναι «ξάστερος».

Δικαιώθηκα από το Πρωτόδικο Δικαστήριο μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας. Δεν αμφισβήτησε ούτε ένας δικαστής την καθαρή νίκη του συνδυασμού μου.

Οσο αφορά την δικογραφία με αδρές γραμμές για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας από καταγγελία ένα μικρό σχόλιο: Αρκετοί υπήκοοι άλλων κρατών κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι κατέθεσαν τα έγγραφά τους να ψηφίσουν. Κανένα δεν γνωρίζω, κανένας δεν με γνωρίζει ούτε με έχει συναντήσει ούτε συνομιλήσει. Μετά το Δικαστήριο θα τα πω και θα τα γράψω όλα.

Στην ζωή μου σαν άνθρωπος και δήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης έχω μάθει να ακούω, να διαβάζω να αντιμετωπίζω ακόμη και κακόβουλα, κακόγουστα με ψυχραιμία, αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και σεβασμό προς την κοινωνία των συμπολιτών μου.

Θεωρώ αρετή ο δήμαρχος να «κοκκινίζει», ακόμη όταν έχει δίκιο, γιατί αγωνιά, αγωνίζεται για τους σκοπούς που έταξε και ετάχθη.

Πολύ επικοινωνιακός ο τίτλος της εφημερίδας "Θάρρος" στις 8.9.2017, πιασάρικος κατά τον μιντιακό όρο: «Ο Δήμος Μεσσήνης επί ποδός πολέμου».

Συμφωνώ, συμφωνώ, συμφωνώ, μόνο που ο Δήμος, εγώ και οι συνεργάτες μου βρισκόμαστε «επί ποδός πολέμου» αναπτυξιακά, με την σκέψη και το προγραμματισμό μας για τον τόπο και τους πολίτες, από την πρώτη στιγμή και για πολλά ακόμη χρόνια.

Δίνουμε και κερδίζουμε μάχες για όλους τους πολίτες, γεωργούς, επιχειρηματίες, νέους, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον τουρισμό, το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να κερδίσουμε τελικά τον πόλεμο για την ευημερία των πολιτών της Μεσσήνης και τα χωριά.

Τα υπόλοιπα που λέγονται, γράφονται και γίνονται είναι μικρά και ασήμαντα, μας λαβώνουν λίγο, αλλά μας δυναμώνουν πολύ-πολύ.

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι σαν Δήμαρχος παραιτούμαι κάθε προσωπικού δεδομένου, «όλα στη φόρα». Εγώ και οι συνεργάτες μου τον πόλεμο της ανάπτυξης θα τον κερδίσουμε για τους πολίτες, με τους πολίτες.

 

Φιλικά,

Με Τιμή,

Γιώργος Τσώνης

Δήμαρχος Μεσσήνης 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Αφήστε τους Ελληνες δικαστές να ασκήσουν το λειτούργημά τους με γνώση, ευπρέπεια και Δημοκρατία. Δεν επηρεάζονται ούτε από λόγια ούτε γραφές.


NEWSLETTER