Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 08:17

Αδελφοποιήθηκαν οι Δήμοι Πύλου - Νέστορος και Αζόφ

Γράφτηκε από την
Αδελφοποιήθηκαν οι Δήμοι Πύλου - Νέστορος και Αζόφ

 Με τον Δήμο του Αζόφ στη Ρωσία αδελφοποιήθηκε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, μετά τη σχετική τελετή που έγινε το περασμένο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο της ρωσικής πόλης και την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας από τους δημάρχους Δημήτρη Καφαντάρη και Βλαντίμιρ Ρασιούπκιν.

Σύμφωνα με το εν λόγω πρωτόκολλο, οι δύο δήμοι αναλαμβάνουν να προωθήσουν και να υποστηρίξουν, α) την ανάπτυξη επαφών και σχέσεων μεταξύ φορέων των δύο πόλεων σε διάφορους τομείς, όπως αυτός της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, β) την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις δύο πόλεις με στόχο την ανάδειξη, προβολή και ενδυνάμωση των δεσμών που συνδέουν την Πύλο και το Αζόφ, γ) την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης και δ) την ανταλλαγή επισκέψεων ομάδων πολιτών των δύο πόλεων, με προτεραιότητα μαθητές της Πύλου, στο πλαίσιο της εκμάθησης της ιστορίας των δύο τόπων.

Οι δύο δήμαρχοι, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο του Αζόφ, μετά την οποία ακολούθησε η τελετή εγκαινίων του μνημείου της ρωσικής φρεγάτας “Αζόφ” και του κυβερνήτη της πλοιάρχου Λαζάρεφ, που μετείχαν στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Από την πλευρά του, ο Δ. Καφαντάρης -που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Ηλία Γουρνά- εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ικανοποίηση και υπερηφάνεια “που είμαστε σήμερα εδώ να δεσμευτούμε για δράσεις που μόνο όφελος θα έχουν το κοινό καλό του τόπου μας. Για μας η εξωστρέφεια και οι διεθνείς σχέσεις είναι αυτοσκοπός. Πιστεύουμε στην ελληνορωσική φιλία και εμπνεόμενοι από το ηρωικό παρελθόν του ελληνικού και του ρωσικού λαού, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη στενότερων φιλικών σχέσεων”.

 


NEWSLETTER