Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 21:23

Αυτοψία Αναστασόπουλου - Αλευρά σε ποτάμια και ρέματα

Γράφτηκε από την
Αυτοψία Αναστασόπουλου - Αλευρά σε ποτάμια και ρέματα

Στα πλαίσια της συνεργασίας  της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Μεσσήνης για την αντιπλημμυρική προστασία των πεδινών περιοχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου παρουσία του υπεύθυνου διαχείρισης μηχανολογικού εξοπλισμού της περιφερειακής ενότητας κ. Δημήτρη Μουτζούρη.
Πιο συγκεκριμένα, έγινε αυτοψία στον ποταμό Βελίκα που ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία καθαρισμού του καθώς και στον ποταμό Καρυά που ήδη γίνονται εργασίες και πολύ σύντομα ολοκληρώνονται.
Επιπροσθέτως θα καθαρισθεί ο ποταμός Τζάννε και θα ακολουθήσουν εργασίες και σε άλλα ποτάμια και ρέματα. Μεταξύ άλλων έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός και του ποταμού Λιγίδι που ευρίσκεται στην δημοτική ενότητα Ανδρούσας.
Με αυτό  τον τρόπο αντιμετωπίζεται η πλειοψηφία των προβλημάτων της αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής.
Είναι κοινή πεποίθηση και του αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Αλευρά αλλά και του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλου ότι η συνεργασία μέσω αξιοποίησης μηχανημάτων και προσωπικού μεταξύ των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης είναι επιβεβλημένη και φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ακολούθως συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης η προώθηση της μελετητικής ωρίμανσης του πολύ σημαντικού οδικού άξονα από «Μεσσήνη – Έυα – Βαλύρα» και «Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη».
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα της άμεσης ολοκλήρωσης όλων των μελετών του δρόμου «Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη».
Για το λόγο αυτό την επόμενη Τετάρτη η τεχνική υπηρεσία  της Περιφερειακής Ενότητας, οι υπηρεσίες των Εφορειών  Κλασσικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο μελετητής παρουσία του αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου, θα διενεργήσουν αυτοψία για την επί τόπου επίλυση των όποιων προβλημάτων ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τις τελικές εγκρίσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τον κ. αντιπεριφερειάρχη ότι η υποχρέωση που ο Δήμος έχει αναλάβει για την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα Μεσσήνη – Έυα ολοκληρώνεται εντός δεκαημέρου.
Τέλος ο κ. Αναστασόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Αλευρά για την επίσκεψη του αλλά και την αγαστή συνεργασία τους με στόχο την προώθηση και την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης


NEWSLETTER