Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 09:21

Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Υπέρ της παραλιακής χάραξης ο Στάθης Αναστασόπουλος 

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Υπέρ της παραλιακής χάραξης ο Στάθης Αναστασόπουλος 

Τη συμφωνία του με τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα υπέρ της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στα γραφεία της πρώην ΤΕΔΚ Μεσσηνίας. 

Οπως σημείωσε, η συγκεκριμένη χάραξη είναι ώριμη μελετητικά και περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη. Παράλληλα διατύπωσε την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι οι μελέτες που αναμένονται από τον “Μορέα” για τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου καθυστερούν, με κίνδυνο, όπως είπε, “να χαθεί το έργο” - καλώντας το υπουργείο Υποδομών να υιοθετήσει την παραλιακή χάραξη.

Την ίδια στιγμή ο τ. δήμαρχος Μεσσήνης, επικαλούμενος ενημέρωση από το πιο πάνω υπουργείο, υποστήριξε ότι “επί της ουσίας, η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου αποτελεί κατά 80% νέα χάραξη”, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα εκτοξεύσει το κόστος. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Στ. Αναστασόπουλο η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου δεν εξυπηρετεί κατά κανέναν τρόπο τις Δημοτικές Ενότητες Πεταλιδίου, Αίπειας, Βουφράδος και Αριστομένη, και εν τέλει ούτε τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Ο τ. δήμαρχος υπενθύμισε, επίσης, ότι τα Δημοτικά Συμβούλια και στους τρεις άμεσα ενδιαφερόμενους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος έχουν ταχθεί υπέρ της παραλιακής χάραξης. Και αναφερόμενος ειδικότερα στον Δήμο Μεσσήνης, σημείωσε ότι η τωρινή δημοτική αρχή, σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -επί δικής του δημαρχοντίας- “δεν φαίνεται να στηρίζει την παραλιακή χάραξη”.

Καταλήγοντας ο Στ. Αναστασόπουλος επέκρινε τη σημερινή δημοτική αρχή Μεσσήνης και τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ότι παρά τις συνεχείς και επίμονες ερωτήσεις του να υπάρξει ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, και ειδικότερα για την πρόοδο των μελετών του “Μορέα” ως προς τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, αρνούνται να το πράξουν.

 

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER