Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 15:05

Ψήφισμα κατά του λουκέτου στη ΔΟΥ Μελιγαλά

Γράφτηκε από την


Κατόπιν συζήτησης όλων των Πολιτικών, Κοινωνικών Φορέων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης την 28η Νοεμβρίου 2011 στην Τοπική Κοινότητα Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας και παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής, φορείς και επαγγελματίες της περιοχής, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι των Τ.Κ. του Δήμου Οιχαλίας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μελιγαλά κ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Καραμπάτος, ο υποψήφιος Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Αδαμόπουλος αναφορικά με το επείγον θέμα «Κλείσιμο Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά», εκφράστηκαν επιχειρήματα/απόψεις που συνηγορούν στην έντονη διαμαρτυρία για  το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά όπως:

Οι υπάλληλοι που στελεχώνουν τώρα τη Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά θα μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας και θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής που κάλυπταν και στη Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά. – Θεωρούμαι ανώφελο και ανούσιο το κλείσιμο αφού το μόνο που θα αλλάξει, είναι η μείωση του κόστους από το μίσθωμα που καταβάλλεται. Ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης προωθεί εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη περαιτέρω μείωση του μισθώματος που καταβάλλει η Δ.Ο.Υ. στο συμβολικό ποσό του ενός (1) ευρώ.
Η Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά εξυπηρετεί σε γεωγραφική έκταση όλη την Άνω Μεσσηνία περιλαμβάνοντας και περιοχές σε όμορους Δήμους (Μεσσήνης, Καλαμάτας). Εξυπηρετεί μια περιοχή πάνω από 30.000 πληθυσμό.
Οι αποστάσεις που θα πρέπει να καλύπτουν οι δημότες πολλών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε Δ.Ο.Υ. (Καλαμάτα) υπερβαίνουν τα 200 χιλιόμετρα και δεδομένου της ελλιπούς τακτικής συγκοινωνίας το κόστος που δημιουργείται στους πολίτες είναι αβάστακτο.
Θα υπάρχει έντονο πρόβλημα τόσο στην εμπορική, όσο και στην αγροτική –κτηνοτροφική  και κοινωνική ζωή του Δήμου μας και επιπλέον στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, καθ’ όσον ο Μελιγαλάς είναι το εμπορικό κέντρο της Άνω Μεσσηνίας και έχουν υποκαταστήματα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες.
Ως δημοτική αρχή και ως νέος καλλικρατικός δήμος  έχουμε την υποχρέωση να βάζουμε τον πήχη ψηλά  για την ανάπτυξη της περιοχής μας, που δυστυχώς είναι απομονωμένη και αδικημένη δεδομένης και τη γενική οικονομική κρίση που περνά ο κάθε εργαζόμενος, η οικογένεια, η επιχείρηση κλπ. και δεδομένου ότι η περιοχή κηρύχθηκε σεισμόπληκτη επιτάσσει την διατήρηση όλων των υπηρεσιών στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.
Η Απόφαση για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά έρχεται ενάντια/κόντρα στη Λογική, στη Δομή και στη Φιλοσοφία του «Καλλικράτη».
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω :
Σύσσωμοι οι πολίτες, οι κοινωνικοί, οι επαγγελματικοί και οι πολιτιστικοί φορείς, του Δήμου Οιχαλίας και όχι μόνο είναι αντίθετοι με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. , διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν την αγανάκτησή τους.
Αιτούμαστε από την Πολιτεία, όχι μόνο το μη κατ’ εξαίρεση κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά στη παρούσα φάση, αλλά τη διατήρησή της.
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, στους Βουλευτές Μεσσηνίας και στις αρμόδιες υπηρεσίες για το μη κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά.

Από το Δήμο Οιχαλίας