Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:58

Χωρίς δικηγόρο του δήμου ο πρώην αντιδήμαρχος Τριφυλίας, που κατηγορείται για τον ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον

 

Δεν μπορεί ο Δήμος Τριφυλίας να παρέχει νομική κάλυψη με δικηγόρο στον πρώην αντιδήμαρχο και σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, όπως ειπώθηκε και αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για υπόθεση του 2012 που αφορά την εναπόθεση σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων.  

Ο κ. Ανδρινόπουλος κατηγορείται για υποβάθμιση του περιβάλλοντος την περίοδο 1/1 - 31/12/2012, που ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την περιοχή των Γαργαλιάνων, για την απόθεση σκουπιδιών στην περιοχή του ΧΑΔΑ. Τότε είχε γίνει έλεγχος από το κλιμάκιο περιβάλλοντος της ΠΕ Μεσσηνίας, είχε συνταχθεί έκθεση και είχαν αποδοθεί ευθύνες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. 

Οσον αφορά τη νομική εκπροσώπηση από τον δήμο, η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Κωνσταντέλου διάβασε την σχετική εισήγηση της νομικής συμβούλου του δήμου και εξήγησε ότι όπως αναφέρει η νομικός δεν μπορεί η ίδια αλλά ούτε και ο δήμος να ορίσει άλλο νομικό, καθώς η κατηγορία έρχεται από δημόσια υπηρεσία.

Με το γράμμα του νόμου συμφώνησαν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι, με τον Σαράντο Κουκούμη από την αντιπολίτευση να τονίζει πως το ότι πήγαιναν τα σκουπίδια εκεί είναι συλλογική ευθύνη και όχι ενός προσώπου και πρότεινε μάλιστα να οριστεί άλλος δικηγόρος εκτός αυτού που έχει ο δήμος. Η αντιδήμαρχος όμως απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα εγκριθεί μια τέτοια απόφαση. 

Και ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής επισήμανε ότι σίγουρα ο κ. Ανδρινόπουλος ως αντιδήμαρχος τότε δεν αποφάσισε αυτός να πάει εκεί τα σκουπίδια και ότι πήγαιναν εκεί πάντα με βάση κάποιες αποφάσεις που είχαν παρθεί.

Κ.Μπ.