Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 20:12

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ κατά Νίκα για κινητοποιήσεις 

Γράφτηκε από την

 

“Την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής και προσωπικά το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που επιχειρεί να τρομοκρατήσει το Δ.Σ. του Σωματείου, με το κατάπτυστο κείμενο-κάλεσμα προς το Σωματείο” καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Κείμενο που “του το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο”, σύμφωνα με την καταγγελία.

Το κείμενο αυτό είναι έγγραφο του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ προς το Σωματείο, με το οποίο  παρακαλεί το Δ.Σ. “εντός 5 ημερών να μου γνωρίσετε εγγράφως τον εργαζόμενο – τους εργαζόμενους που μετακίνησαν το βυτίο” της Επιχείρησης και από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου απέκλεισαν με αυτό την είσοδο των συνεργείων του Δήμου Καλαμάτας, εμποδίζοντας την είσοδο κι έξοδο των απορριμματοφόρων, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου, επικρίνοντας το δήμαρχο, αναφέρει ότι “μας ζητά μέσω του διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, να γίνουμε χαφιέδες και να καταδώσουμε τους συναδέλφους μας, που για τις κινητοποιήσεις τον περασμένο Ιούνη έκαναν το αυτονόητο. Μετέφεραν το βυτίο της ΔΕΥΑΚ στην είσοδο των συνεργείων του δήμου, για την επιτυχία της κινητοποίησης. Την ημέρα αυτή είχε προκηρύξει το Σωματείο μας 24ωρη απεργία σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην πράξη για τους συμβασιούχους που έκαναν κατάληψη, υλοποιώντας την απόφαση της ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ, με αίτημα καμία απόλυση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα κι άλλους τομείς που έχουν μείνει χωρίς μόνιμο προσωπικό. Το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα έχει αποδείξει, σε ακόμα πιο δύσκολες εποχές, ότι δεν διαθέτει καταδότες. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και χωρίς φόβο τον αγώνα για μόνιμες προσλήψεις επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας”.

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καλεί “την εργατική τάξη του νομού, όλες τις μαζικές οργανώσεις του κινήματος να καταδικάσουν τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, που ανοίγει το δρόμο για τη γενίκευση της αυθαιρεσίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων”. 


NEWSLETTER