Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 17:16

Κοινή ΣΔΙΤ για τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Κοινή ΣΔΙΤ θα ισχύσει για τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος, με κατεύθυνση την κατασκευή σχολικών μονάδων και λίγων αθλητικών έργων. Και σε αυτή τη σύμπραξη δεν θα περιληφθούν έργα συντηρήσεων, αναβαθμίσεων υφιστάμενων υποδομών.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης των δημάρχων Καλαμάτας Π. Νίκα και Μεσσήνης Γ. Τσώνη με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφα. Δηλαδή από την κοινή πρόταση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για ένταξη έργων σχολείων και αθλητικών υποδομών στη ΣΔΙΤ, συνολικού ύψους 32,5 με 32,9 εκ. ευρώ, θα κοπούν τα έργα αναβάθμισης αθλητικών υποδομών και στη θέση τους θα ενταχθούν έργα κυρίως νέων σχολείων του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Ο κ. Νίκας εκτίμησε ότι θα είναι μια ΣΔΙΤ ύψους από 30 εκ. έως 40 εκ. ευρώ, διάρκειας 25 χρόνων, για την αποπληρωμή του επιχειρηματία που θα κάνει τα έργα, από το κράτος.

Σύμφωνα με αυτά που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, για το Δήμο Καλαμάτας δεν θα ενταχθούν στη ΣΔΙΤ η αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου 5 εκ. ευρώ και η αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου 1 εκ. ευρώ. Για το Δήμο Μεσσήνης δεν θα ενταχθεί η αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου και του κλειστού γυμναστηρίου Μεσσήνης, 1,5 εκ. ευρώ.