Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 09:32

Ο Νίκας για το πολιτικό του μέλλον: Δεν αποκλείει να ιδιωτεύσει (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Νίκας για το πολιτικό του μέλλον: Δεν αποκλείει να ιδιωτεύσει (βίντεο)

 

«Μέσα μου έχω καταλήξει για το τι θέλω να κάνω. Δεν με ενδιαφέρει να επιστρέψω και στο σπίτι μου». Αυτό επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδιωτεύσει και να μην είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019, μετά από 24 χρόνια, τότε στην αυτοδιοίκηση και 12 χρόνια δήμαρχος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα θα εξαρτηθεί από την απλή αναλογική που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι «έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας μέχρι τις επόμενες εκλογές, περίοδο που είναι πάρα πολύ πυκνή ως πολιτικός χρόνος. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας εμείς για μία διετία, το σχεδιασμό τον οποίο έχουμε υπόψη να τον εφαρμόσουμε. Αν έχουμε την υγειά μας του χρόνου, θα το κουβεντιάσω με τους ανθρώπους που πρέπει και θα λάβω τις αποφάσεις τότε».

Ο κ. Νίκας επανέλαβε τη διαφωνία και την αντίδρασή του στην απλή αναλογική, αναφέροντας ότι «θα είναι καταστροφική για την αυτοδιοίκηση, θα γίνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Εξυπηρετεί την κυβέρνηση, όχι τους δήμους». Εκανε λόγο για τις αρνητικές συνέπειες της απλής αναλογικής διεθνώς, αναφέροντας το παράδειγμα της Ιταλίας τις προηγούμενες δεκαετίες. Ωστόσο, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο τι θέλει να κάνει.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER