Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 17:07

Ξεκίνησε η λειτουργία των 11 ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε η λειτουργία των 11 ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

 

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα η λειτουργία των 11 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καλαμάτας.

Το πρωί ο δήμαρχος Π. Νίκας συναντήθηκε με τα στελέχη των ΚΔΑΠ κι έδωσε στους εκπαιδευτικούς τους κατευθύνσεις και οδηγίες. Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του παρατήρησε ότι “τα ΚΔΑΠ έχουν σκοπό να βοηθήσουν παιδιά, τα οποία είναι οικονομικώς αδύνατα ή είναι από απομακρυσμένες περιοχές της πόλης. Σε αυτά τα 11 κέντρα θα φοιτήσουν περί τα 400 παιδιά, ενώ το προσωπικό που θα απασχοληθεί ανέρχεται σε 70 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Η χρηματοδότηση θα γίνεται από το ΕΣΠΑ και θα έλθουν στην Καλαμάτα περίπου 500.000 ευρώ ως μισθοδοσία του προσωπικού. Το προσωπικό επιλέχθηκε με πλήρως αδιάβλητες διαδικασίες και θα αξιολογηθεί, για να μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά του και του χρόνου”.

Το προσωπικό που θα υποστηρίξει τη λειτουργία των ΚΔΑΠ, είναι 68 άτομα, από τα οποία 35 εκπαιδευτικοί και 11 άτομα βοηθητικό προσωπικό για τα συμβατικά ΚΔΑΠ, ενώ 22 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα απασχοληθούν στο ΚΔΑΠ/ΜεΑ.

Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Θανάσης Τσιγαρίδης δάσκαλος. Τα ΚΔΑΠ θα έχουν δύο εκπαιδευτικούς συμβούλους, τη Μαρία Καράμπελα σχολική σύμβουλο και το Θεόδωρο Μακρή δάσκαλο.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν: Στο 1ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 18ο, 21ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας, στα Δημοτικά Σχολεία Λεΐκων, Ασπροχώματος, Θουρίας και Αρφαρών. Σε αυτά θα υπάρξει, πέραν του παιχνιδιού, παροχή προγράμματος στα κάτωθι εργαστήρια: Πληροφορικής και Ρομποτικής, Περιβάλλοντος (πειράματα, διάστημα, ανακύκλωση κ.λπ.), Φιλαναγνωσίας (Αγγλικά, Γνωρίζω τον τόπο μου, παραμύθια κ.λπ.), Αθλητισμού και Υγείας (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ.) και Εικαστικών (θέατρο, μουσική, ζωγραφική κ.λπ.).

Επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσει η λειτουργία ενός ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία, στο οποίο θα φοιτήσουν 50 ΑμεΑ.


NEWSLETTER