Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 19:33

Μήνυμα Δημάρχου Ευρώτα Γιάν. Γρυπιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Γράφτηκε από την
Μήνυμα Δημάρχου Ευρώτα Γιάν. Γρυπιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιας νόσου από τις πιο επικίνδυνες στην Παγκόσμια Ιστορία, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι τόσοι παραμένουν φορείς.
Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου, η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου.  Στη χώρα μας, η εμφάνιση του ιού δεν είναι αμελητέα και γι΄αυτό το λόγο δεν εφησυχάζουμε.
Κάθε σύγχρονη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία, υποχρεούται σε συνεχή προσπάθεια, με σκοπό την κατάρτιση δράσεων και πολιτικών για την πρόληψη, τη φροντίδα και την υποστήριξη των φορέων και των ασθενών του ιού του AIDS.
Πρόκειται για μια ασθένεια που επισύρει, συν τοις άλλοις, κοινωνικό στιγματισμό, ενώ ταυτόχρονα πυροδοτεί φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς, γεγονός που καθιστά την καταπολέμηση της νόσου ακόμη πιο άμεση και αναγκαία. 
Η παροχή φροντίδας, η μέριμνα, η στήριξη και η εφαρμογή όλων των απαραίτητων πολιτικών για τον ανωτέρω σκοπό, είναι επιτακτική ανάγκη αλλά και καθολική ευθύνη.
Η αντιμετώπιση και η προσπάθεια εξάλειψης της ίδιας της νόσου, είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα της υγείας, αλλά και όλους τους τοπικούς οργανισμούς.
Η διαφύλαξη, προστασία και προαγωγή της υγείας, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα. Σε αυτή την κατεύθυνση, οφείλουμε, όλοι, να σταθούμε αρωγοί. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα

 


NEWSLETTER