Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 09:43

Μάκαρης: “Γεφύρι της Αρτας το Μέγαρο Χορού” 

Γράφτηκε από την
Μάκαρης: “Γεφύρι της Αρτας το Μέγαρο Χορού” 

 

 

“Γεφύρι της Αρτας” χαρακτηρίζει το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

Κι επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, την ρωτάει γιατί δεν ενεργοποίησε την οριστικοποίηση της έκπτωσης του αναδόχου, αφού η αποκατάσταση των κακοτεχνιών δεν ολοκληρώθηκε στην προθεσμία που είχε δοθεί.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μάκαρης αναφέρει ότι “το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας -κόστους 14 εκ. ευρώ-  ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007 και ενώ έχουν περάσει 11 χρόνια, παραμένει ημιτελές. Γιατί παρουσιάζει κακοτεχνίες και κατασκευαστικές αστοχίες (μηχανισμοί σκηνής και έδρες καθισμάτων), ενώ  λειτουργεί περιστασιακά και δεν μπορεί να φιλοξενήσει παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων για τις οποίες κατασκευάστηκε. Για την αποκατάσταση αυτών των κακοτεχνιών και αστοχιών έχουν δοθεί επανειλημμένες παρατάσεις στην ανάδοχο εταιρεία από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας. Μάλιστα με την απόφαση 361/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε μια ακόμα προθεσμία (40 εργάσιμες ημέρες) στην ανάδοχο εταιρεία για την ολοκλήρωση των εργασιών που προβλέπονται στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Η συγκεκριμένη προθεσμία έληξε στις 18 Σεπτεμβρίου”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ρωτάει τη δημοτική αρχή: “Γιατί δεν ενεργοποίησε την οριστικοποίηση της έκπτωσης της αναδόχου εταιρείας από τις 18/9/2017 όπως προέβλεπε ρητώς η προαναφερόμενη απόφαση του Δ.Σ. Καλαμάτας; Πότε και με ποιον τρόπο θα αποκατασταθούν επιτέλους οι κακοτεχνίες και οι κατασκευαστικές αστοχίες του Μεγάρου Χορού; Πότε και με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθούν στο έπακρον οι μεγάλες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες του συγκεκριμένου κτηρίου;”.


NEWSLETTER