Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 18:43

Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

“Στο επίκεντρο διοίκησης και εργαζομένων - επαγγελματιών και παραγωγών της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας βρίσκεται ο καταναλωτής” επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΑΚ Γιάννης Μπάκας.

Παρατήρησε ότι “η έκταση του χώρου, πλέον των 10.000 τ.μ. καθιστά την ΚΑΚ ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ που τα έχει όλα και συμφέρει. Με προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές και ποιότητα, στοιχεία που τα βρίσκει ο καταναλωτής μόνο στους στεγασμένους και τους υπαίθριους χώρους της Αγοράς”.

Ο κ. Μπάκας ενημέρωσε για την κατάθεση φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού συγκροτήματος με φωτοβολταϊκό σύστημα, ισχύος 15 Kw. Ανέφερε πως “στη χονδρική αγορά παραγωγών - αγροτών που λειτουργεί τις πρώτες πρωινές ώρες και σε εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας προσέρχονται μόνο Καλαματιανοί παραγωγοί. Εξαίρεση αποτελεί η Τετάρτη όπου επιτρέπεται η είσοδος σε όλους τους Μεσσήνιους παραγωγούς. Η παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα που κλιμακώνονται έως 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση”. Πληροφόρησε, επίσης, ότι “η υγρομόνωση του κτηρίου συνεχίζεται. Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση - ανάπλαση του νοτιοδυτικού τμήματος της λαϊκής αγοράς (βόρειο πάρκινγκ) για την πλήρη παροχέτευση των ομβρίων υδάτων. Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στη βάση του ψυκτικού θαλάμου συλλογής υπολειμμάτων στην ιχθυαγορά. Βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση του ηλεκτρολογικού δικτύου του κτηρίου, όπως επιδιόρθωση πινάκων, αντικατάσταση των συσκευών καταστροφής εντόμων σε κρεοπωλεία, ψαράδικα κλπ. Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν επιστολές στις 4 συστημικές τράπεζες, για να προβούμε ακολούθως σε προθεσμιακή κατάθεση μέρους των αποθεματικών μας”.

Τέλος, ενημέρωσε ότι στην αρχή και στο τέλος του κτηριακού συγκροτήματος της ΚΑΚ θα τοποθετηθούν 4 συνολικά ιστοί, όπου θα αναρτηθούν 2 ελληνικές σημαίες και 2 σημαίες της πόλης.